Premierul Dacian Cioloş l-a primit, luni la Palatul Victoria, pe preşedintele Slovaciei Andrej Kiska, după ce acesta a fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Slovaciei a ajuns la Guvern la ora 17.15, puţin mai devreme decât era programată vizita şi a fost întâmpinat de prim-ministrul Dacian Cioloş cu care a schimbat câteva cuvinte.

Potrivit Guvernului, la ora 20.00 Andrej Kiska va participa la un dineu de stat oferit în onoarea sa, la care va participa şi premierul Cioloş.

Andrej Kiska a ajuns luni, în România, prima oprire fiind la Mormântul Ostaşului Necunoscut, unde a depus o coroană de flori. Kiska a fost primit apoi la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii oficiale. La sosire, preşedintele Slovaciei l-a îmbrăţişat pe Klaus Iohannis şi i-a transmis condoleanţe pentru decesul soacrei sale, în urma căruia preşedintele şi-a anulat programul oficial de marţi, când trebuia să îl însoţească pe Andrej Kiska la un forum economic şi la o întâlnire cu comunitatea slovacă la Nădlac.

Marţi, preşedintele Slovaciei va merge la deschiderea forumului de afaceri româno-slovac, iar în cursul serii va merge în judeţul Arad, la Nădlac, unde va avea o întâlnire cu membri ai comunităţii slovace din România. Este prima vizită de stat a lui Andrej Kiska în România.

În noiembrie 2015, Klaus Iohannis s-a aflat la Bratislava, în vizită de stat, la invitaţia lui Andrej Kiska. Din iulie, Bratislava îşi asumă preşedinţia rotativă a UE pentru o perioadă critică de şase luni, în care blocul comunitar se confruntă cu o presiune fără precedent, generată de decizia britanicilor de a ieşi din Uniune. Aceasta este prima preşedinţie asumată de statul slovac, care a aderat la UE în ianuarie 2004.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.