Dacian Cioloş va vizita Franţa în zilele de joi şi vineri unde are programate întâlniri cu preşedintele Franţei Francois Hollande şi cu premierul Manuel Valls, cu ultimul dintre ei urmând să semneze foia actualizată de parcurs a Parteneriatului strategic franco-român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima întâlnire oficială a lui Dacian Cioloş în cursul acestei vizite va avea loc joi, la 11.15, când prim-ministrul se va întâlni cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Angel Gurria, după care şeful Guvernului va avea o intervenţie în plenul Consiliului OCDE.

Tot joi, Cioloş va fi primit de către directorul general al Ecole Polytechnique, Yves Demay şi va vizita laboratorul de utilizare a laserelor intense. Vineri dimineaţă, Cioloş are programată o întâlnire cu conducerea Academiei Franceze de Agricultură, iar la prânz cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Punctul central al vizitei este întrevederea cu omologul său francez, Manuel Valls, cei doi urmând să semneze foaia actualizată de parcurs a Parteneriatului strategic româno-francez. La final, Cioloş va merge la Palatul Elysee de unde va pleca, împreună cu preşedintele Francois Hollande, spre stadionul pe care se va desfăşura meciul de deschidere al Campionatului European de Fotbal, Franţa-România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.