Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după şedinţa de marţi a CSAT, că a fost adoptată Strategia pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova, iar Planul de Acţiuni din strategie va fi implementat de un grup interinstituţional care va lucra sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Strategia este un Plan de Acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova, care pleacă de la evaluarea cuprinzătoare şi cât mai realistă a stadiului acestei relaţii, în contextul european şi internaţional complicat pe care îl cunoaştem, inclusiv în urma evoluţiilor recente care au avut loc în Republica Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

Obiectivul acestei strategii este integrarea europeană a Moldovei, prin susţinerea orientării clare şi ireversibile a Moldovei către Uniunea Europeană, consolidarea democraţiei şi a instituţiilor. 

”Pentru asta, este nevoie de o radiografie clară şi sistemică a necesităţilor de sprijin şi a capacităţilor pe care le avem la dispoziţie, în toate domeniile de interes pentru acest obiectiv. De aceea, efortul României va fi sistematizat şi concentrat instituţional, astfel încât rezultatele să fie vizibile, concrete şi palpabile pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a spus preşedintele.

El a amintit că responsabilitatea principală a reuşitei parcursului european al Moldovei revine în primul rând acestui stat care trebuie să continue implementarea reformelor structurale.

”Pentru implementarea Planului de Acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova va fi creat un grup de lucru interinstituţional, sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp”, a mai spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.