Prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat, luni, cu preşedintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, despre promovarea învăţământului de tip dual, dezvoltarea rurală şi de asemenea, şeful Executivului a reconfirmat sprijinul deplin al României pentru agenda pozitivă pentru UE propusă de Slovacia, subliniind că obiectivul comun major este o Europă cu 27 de membri mai puternică, mai unită şi mai competitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul informează că în cadrul întrevederii cei doi oficiali au salutat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale şi au discutat despre soluţiile şi bunele practici identificate pentru susţinerea mobilităţii profesionale şi promovarea învăţământului de tip dual, în vederea dezvoltării economice şi a creşterii numărului locurilor de muncă.

De asemenea, discuţiile au atins aspecte legate de dezvoltarea zonelor rurale, prin valorificarea potenţialului agricol şi au fost discutate şi politicile naţionale de incluziune socială. Sursa citată arată că partea slovacă a apreciat reuşitele României în combaterea corupţiei, care pot constitui un model. Totodată, preşedintele slovac a trecut în revistă priorităţile slovace pentru preşedinţia în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene şi s-a interesat de opinia premierului român privind modalităţile concrete de relansare a proiectului european.

De cealaltă parte, prim-ministrul Dacian Cioloş a reconfirmat sprijinul deplin al României pentru agenda pozitivă pentru Uniunea Europeană propusă de Slovacia, subliniind că ”obiectivul comun major este o Europă cu 27 de membri mai puternică, mai unită şi mai competitivă, apropiată de cetăţeni şi de dezideratele acestora”.

Potrivit Guvernului, la ora 20.00 Andrej Kiska va participa la un dineu de stat oferit în onoarea sa, la care va participa şi premierul Cioloş. Preşedintele Republicii Slovace efectuează o vizită de stat în românia, la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis. Marţi, preşedintele Slovaciei va merge la deschiderea forumului de afaceri româno-slovac, iar în cursul serii va merge în judeţul Arad, la Nădlac, unde va avea o întâlnire cu membri ai comunităţii slovace din România.

Aceasta este prima vizită de stat a lui Andrej Kiska în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.