Prim-ministrul Dacian Cioloş a adresat, vineri, un mesaj de condoleanţe familiei şi prietenilor parlamentarului britanic Jo Cox, care a fost asasinată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt profund îndurerat de atacul abominabil comis nu doar asupra unui tânăr politician care şi-a asumat proactiv o opinie, ci şi asupra valorilor pe care ştim că poporul britanic le împărtăşeşte, le promovează şi le apără. Sunt convins că astfel de gesturi nu-i vor împiedica, nici acum, nici în viitor, pe cetăţenii britanici să-şi exprime liber şi să-şi asume opiniile, la nivel individual sau colectiv”, se arată în mesajul de condoleanţe al lui Cioloş.

Parlamentara laburistă Jo Cox a murit, după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE. 

Politiciana de 41 de ani, care are două fiice, a fost împuşcată de trei ori, dintre care o dată în faţă, înjunghiată şi lovită, în timpul unei întâlniri cu alegătorii, la Birstall, în apropiere de Leeds, au declarat martori oculari. Un bărbat de 52 de ani, identificat de presa locală drept Tommy Mair, a fost arestat după atac.

Cox, absolventă a Universităţii Cambridge, a fost aleasă parlamentară de Batley and Spen în 2015. Ea a fost preşedinta Grupului Femeilor Laburiste şi a lucrat anterior pentru Salvaţi Copiii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.