Prim-ministrul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, cu care a discutat despre modalităţile în care România ar putea contribui la implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Strategia Globală a UE a fost principalul subiect al discuţiilor dintre Dacian Cioloş şi Federica Mogherini.

„Intenţionăm să contribuim la strategiile regionale şi tematice. Dacă vorbim, de exemplu, despre regiunea Mării Negre, evenimentele şi tendinţele din jurul acestei regiuni vorbesc în mod clar despre necesitatea de a acorda o atenţie deosebită zonei, în sensul creării unui context regional mai puţin vulnerabil la provocările de securitate şi mai deschis oportunităţilor economice şi dezvoltării comunităţilor locale” , a subliniat  prim-ministrul Dacian Cioloş.

A fost abordată Politica Europeană de Vecinătate, cu accent asupra situaţiei din Republica Moldova. Alte subiecte abordate au inclus complementaritatea UE-NATO, având în vedere importanţa implicării NATO în regiunea noastră, precum şi parteneriatul strategic cu SUA.

Înainte de a se întâlni cu Cioloş, Federica Mogherini a avut întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.