Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat miercuri că, în urma atentatului terorist care a avut loc la Manchester Arena, va rămâne spiritul de neînfrânt al oamenilor din acest oraş şi din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Brummell a mulţumit pentru mesajele primite din partea oficialilor şi cetăţenilor români şi a afirmat că atentatul terorist din Manchester a fost unul fără scrupule.

”Mulţumesc, personal şi în numele guvernului britanic, pentru mesajele de solidaritate pe care le-am primit de la preşedintele României, prim-ministru, membri ai Guvernului, dar şi de la oameni obişnuiţi”, a spus ambasadorul Brummell.

El a precizat că în cartea de condoleanţe de la sediul ambasadei - deschisă miercuri, între orele 10.00 şi 12.00 - au semnat, între alţii, ministrul român al Apărării, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

”Am fost impresionat că mulţi au semnat deja în cartea de condoleanţe. Nu am informaţii despre cine vrea să semneze. Este o carte de condoleanţe deschisă pentru toţi”, a menţionat Paul Brummell.

Cei care doresc pot semna în cartea de condoleanţe joi, între orele 14.00 şi 16.00.

El a caracterizat atacul de luni seară drept ”unul lipsit de orice scrupule” şi ca ”unul dintre cele mai tragice incidente” de acest fel petrecute în Marea Britanie.

”Atacul terorist a fost întâmpinat de curajul serviciilor de urgenţă şi al oamenilor din Manchester. Ce va rămâne în urma tragediei de luni seară este spiritul de neînfrânt al oamenilor din Manchester şi din Marea Britanie. Acest spirit nu poate fi înfrânt nici acum, nici în viitor”.

Ambasadorul a evidenţiat faptul că în seara atacului au fost mobilizaţi 400 de ofiţeri de poliţie. Lor li s-au alăturat, la locul tragediei, personal medical şi de urgenţă.

”În prezent, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la «critic», ceea ce înseamnă că un alt atac poate fi iminent”, a mai declarat Brummell. Ca măsură de precauţie - creşterea pe perioadă nedeterminată a numărului de poliţişti şi soldaţi trimişi să asigure securitatea publică.

Legat de posibilitatea ca printre victimele atentatului terorist de la Manchester să se afle români, ambasadorul a spus: ”Până acum nu am nicio informaţie oficială din partea guvernului britanic, dar am observat că Ministerul de Externe român a spus că nu are nicio informaţie privind cetăţeni români implicaţi în această tragedie”.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să rămână vigilenţi şi să raporteze orice activitate sau comportament suspect la numerele de telefon 0044.0800.789.321 şi 0044.0800.096.0095.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de urgenţă al Ambasadei României la Londra - 0044.7738716335, dar şi la alte numere de telefon publicate pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Atentatul de luni noapte a fost comis de un bărbat care a detonat un dispozitiv exploziv în interiorul Manchester Arena, la finalul unui concert susţinut de cântăreaţa pop americană Ariana Grande. Au murit 22 de persoane, iar alte 59 au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.