Ministrul de Interne, Lucian Bode, a discutat, marţi, cu vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova despre problema refugiaţilor din Ucraina, dar şi despre sprijinul privind funcţionarea Parchetului European. Bode a arătat că, în perioada imediat următoare, vor fi detaşaţi poliţişti în cadrul structurii de parchet special destinată sprijinirii activităţii EPPO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu Věra Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil pentru Valori şi Transparenţă, care se află în vizită în România.

Ministrul de Interne a arătat că ne aflăm într-un context internaţional complicat, marcat de agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, eveniment care a schimbat contextul european şi internaţional de securitate.

"Astfel, vicepreşedintele Comisiei Europene a exprimat admiraţia pentru modul în care autorităţile române gestionează criza generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi a menţionat că România este într-o situaţie specială şi merită toate felicitările în acest sens. Totodată, a menţionat importanţa sprijinului pe care MAI îl acordă funcţionării EPPO, precum şi gestionării situaţiilor în care jurnaliştii au fost ameninţaţi sau intimidaţi", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI.

În ceea ce priveşte sprijinul acordat de România pentru investigaţiile EPPO, ministrul de Interne a subliniat că România se află printre primele state membre ale Uniunii Europene care au convenit să avanseze şi să stabilească o colaborare mai strânsă cu acest organism. De asemenea, Bode a menţionat că în perioada imediat următoare vor fi detaşaţi poliţişti în cadrul structurii de parchet special destinată sprijinirii activităţii EPPO. Totodată, el a prezentat exemple concrete privind activităţile derulate de poliţişti români sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului European.

Referitor la managementul refugiaţilor din Ucraina şi măsurile de integrare a acestora, ministrul  a menţionat că la nivelul MAI au fost întreprinse acţiuni concrete, atât în planul asistenţei umanitare, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea securităţii la frontiere, dar a ţinut să precizeze că efortul de sprijinire a refugiaţilor ucraineni este substanţial, în continuă desfăşurare, şi implică resurse importante din partea statului. De asemenea, el a subliniat implicarea exemplară, alături de instituţiile statului român, a societăţii civile şi a mediului privat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.