Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Norvegia, Danemarca şi Suedia cu privire la decizia autorităţilor locale de a extinde, până în luna noiembrie, regimul de control la trecerea frontierei de stat. În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare) trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. De asemenea, MAE avertizează că se pot înregistra întârzieri în deplasarea mijloacelor de transport din cauza controalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE anunţă că, pe teritoriul Regatului Norvegiei, autorităţile au decis să extindă, până la data de 11 noiembrie 2018, regimul de control la trecerea frontierei de stat pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia.

”Paşaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime (ferry-boat). Totodată, autorităţile norvegiene au în vedere intensificarea controalelor pentru persoanele care intră pe teritoriul naţional prin punctele de frontieră de la graniţa cu Suedia de pe rutele terestre (rutiere şi feroviare) şi, dacă situaţia de securitate o va impune, extinderea controlului la frontiera naţională şi pentru persoanele care călătoresc pe rutele terestre şi aeriene din spaţiul Schengen”, anunţă MAE.

De asemenea, MAE anunţă că este prelungit controlul la frontiera danezo-germană până la data de 12 noiembrie 2018.

”În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Germania în Danemarca, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Danemarca către Suedia. Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze), din cauza verificărilor actelor de identitate ale pasagerilor”, anunţă MAE.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi la frontieră oprite de la tranzitul în Danemarca.

”În aceste condiţii, se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională)”, mai spune MAE.

Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere este valabilă în în Suedia, până la data de 11 noiembrie 2018.

Se recomandă  cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei înspre şi dinspre Suedia, un act valabil de identitate (paşaport sau carte de identitate naţională).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.