Andrew Noble, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, a vorbit la conferinţa de presă ţinută marţi despre securitatea din Marea Neagră, „o preocupare”, şi s-a arătat încrezător că NATO va ajunge la o înţelegere cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul, care va vizita miercuri baza Mihail Kogălniceanu, a afirmat: „Securitatea din Marea Neagră că este o preocupare. Avem mulţi aliaţi în Marea Neagră, este o regiune unde NATO este prezentă, dar avem şi nişte provocări. Nu vreau să le descriu, pentru că le ştiţi. Rolul colegilor mei în siguranţa României şi a teritoriului NATO este unul important. Avem aceste provocări şi în Marea Nordului, la noi, chiar dacă suntem puţin mai în vestul continentului”.

Relaţiile de înţelegere cu Rusia au fost o preocupare foarte mult timp, a mai spus el. „Cred că trebuie să discutăm cu colegii noştri ruşi, să găsim un fel de cooperare care acceptă că nici unul, nici altul nu reprezintă un pericol. Nu există niciun sens în care România şi NATO sunt o ameninţare pentru Rusia”.

„Rusia este o ţară inteligentă, cu mare experienţă şi cred că vom ajunge la o soluţie, dar nu pot să spun când”, a concluzionat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.