Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a fost primit de către preşedintele Joe Biden la Casa Albă, acesta mulţumind României pentru ajutorul "nepreţuit" oferit Ucrainei de la începutul invaziei ruseşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Preşedinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Preşedintelui Statelor Unite mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi dorinţa noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România şi SUA. Preşedintele Biden a mulţumit României pentru ajutorul nepreţuit pe care l-a oferit şi continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei ruseşti", a scris pe Facebook, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Potrivit lui Andrei Muraru, România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, iar "zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spaţiul NATO".

"Iar dacă Rusia este principala ameninţare iminentă şi directă la adresa noastră şi a vecinilor noştri, răspunsul nu poate fi decât o prezenţă militară americană şi mai robustă în regiune şi, în mod special, în România. Alianţele puternice şi oamenii înzestraţi cu speranţă au schimbat şi vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară şi fermă. Fără curajul şi determinarea Preşedintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită şi de unită cum este astăzi", a mai scris ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru.

Totodată, Muraru susţine că în cadrul întâlnirii de la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a amintit că în vremea când era senator a militat pentru integrarea României în NATO.

"Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la Bucureşti ca vicepreşedinte, precum şi recentă călătorie a Primei Doamne a SUA în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiţi din calea războiului barbar şi ajunşi la noi în ţară", a mai afirmat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.