Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a făcut o vizită la Consulatul General al României din Milano, regiunea Lombardia, unde activitatea se desfăşoară normal în prezent, interesându-se de românii aflaţi în zonă. Totodată, el s-a întâlnit cu preşedintele şi vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana şi Fabrizio Sala, discutând despre măsurile luate de autorităţile locale şi modalităţile prin care România poate ajuta partenerul italian pentru a face faţă riscurilor sanitare produse de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în nordul Italiei, iar luni a mers, în Lombardia, la Consulatul General al României din Milano, a cărui activitate se desfăşoară la momentul actual în condiţii normale.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Italia, ambasadorul a transmis un mesaj de solidaritate şi apreciere faţă de membrii echipei consulare, dar şi faţă de cetăţenii români din regiune, interesându-se de starea de spirit a acestora şi subliniind importanţa de a respecta regulile stabilite de autorităţile italiene, menite să blocheze răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, ambasadorul George Bologan a avut o întâlnire de lucru cu preşedintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, şi cu vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, în care au fost abordate măsurile luate de autorităţile locale şi modalităţile prin care România poate ajuta partenerul italian pentru a face faţă riscurilor sanitare produse de acest virus.

"Totodată, ambasadorul a transmis solidaritatea statului român faţă de autorităţile italiene şi faţă de populaţie, apreciind mobilizarea exemplară a sistemului italian, a cărei eficienţă este recunoscută la nivel internaţional. Preşedintele autorităţii regionale, Attilio Fontana, a exprimat mulţumiri pentru modul în care comunitatea românească a înţeles situaţia şi pentru contribuţia acesteia la viaţa comunităţii din Lombardia, transmiţând asigurări privind capacitatea sistemului italian de a limita răspândirea virusului", scrie în comunicat.

În context, a fost reiterată necesitatea de a respecta recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a fost subliniată importanţa colaborării multisectoriale şi a cooperării între instituţiile competente din Statele Membre UE, pentru a identifica soluţii adecvate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.