Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat că, până la ora 12.00, au votat peste 4.000 de cetăţeni moldoveni pe teritoriul României, la cele două secţii din Bucureşti exprimându-şi opţiunea de vot aproximativ 1.600 de oameni, mai mult ca în primul tur de scutin. Ambasadorul a făcut un apel ca moldovenii care vor să voteze în Capitală să meargă şi la secţia de votare de la consulat pentru că există temeri că se vor termina cele 3.000 de buletine de vot rezervate ambasadei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cum ştiţi, sunt deschise 11 secţii de votare pe teritoriul României, dintre care două în Bucureşti. Până în prezent, pe teritoriul României şi-au exercitat dreptul de vot peste 4000 de persoane, deci ma mult decât la alegerile precedente, în Bucureşti în jur de 1.600 de de persoane dintre care 1.100 la sediul Ambasadei şi 500 la sediul Consulatului. Profit de acestă ocazie, pentru că avem temeri că nu vor ajunge buletinele de vot la sediul Ambasadei, pentru a încuraja cetăţenii Republicii Moldova să se prezite la vot la secţia Consulară în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a declarat amasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Întrebat ce se poate face în cazul în care cele 6.000 de buletine de vot, numărul maxim emis pentru Bucureşti, se vor termina, Gribencea a afirmat: ”Din păcate nu putem face nimic pentru că conform legislaţiei o secţie de votare poate avea doar 3000 de voturi”.

La ora transmiterii acestei ştiri, la coadă la Ambasada Republicii Moldova din Capitală sunt peste 200 de persoane care aşteaptă să voteze.

Până acum procesul de votare la secţia de la Ambasadă s-a desfăşurat fără incidente.

Alegătorii moldoveni au întâmpinat duminică dimineaţă cozi lungi de aşteptare la multe secţii de vot din străinătate, iar peste 1.000 de persoane ar aştepta să-şi exprime opţiunea electorală doar la intrarea în cele două secţii existente în Moscova. De asemenea, cozi lungi s-au format şi în localitatea italiană Mestre, iar o mulţime de alegători moldoveni aşteptau de dimineaţă în faţa secţiei din Londra, transmite deschide.md

Peste 6.000 de buletine de vot au fost aduse de autorităţile electorale moldovene pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Moscova. Însă, cozi lungi s-au format de la primele ore ale dimineţii la secţiile de vot din metropola rusă, unde 1.000 de alegători moldoveni încearcă să-şi aleagă viitorul preşedinte.

În Londra, peste 569 de alegători moldoveni au votat până la ora locală 9.00 (11.00 ora României), prezenţa fiind mai ridicată decât în primul tur al scrutinului prezidenţial.

De asemenea, cozile s-au majorat considerabil în localitatea italiană Mestre. Aici, peste 400 de persoane au votat până la ora locală 10.00 (11.00 ora României).

În Mestre, favorita alegătorilor moldoveni în primul tur prezidenţial a fost de departe prooccidentala Maia Sandu.

Peste 50 de alegători moldoveni stau la coadă şi în Frankfurt. În localitatea germană au votat peste 500 de moldoveni până la ora localală 10.00 (11.00 ora României).

Autorităţile electorale au deschis o sută de secţii de votare pentru moldovenii din străinătate.

Moldovenii care locuiesc în România au la dispoziţie unsprezece secţii de vot amenajate în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.