Ambasade şi reprezentanţe ale unor instituţii internaţionale în România au transmis o declaraţie comună cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva Homofobiei, Bifobiei şi Transfobiei, marcată pe 17 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia comună este semnată de ambasade şi reprezentanţe ale statelor Argentina, Australia, Austria, Belgia, Canada, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Uruguay şi de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

„Ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele din România care sunt discriminate pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen şi caracteristici sexuale”, se arată în text.

Declaraţia continuă: „Persoanele LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, transgender şi intersex) se confruntă în continuare cu acte de discriminare, violenţă şi stigmatizare în întreaga lume. Ţările noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului pentru toată lumea. Respectul pentru drepturile omului, pentru libertăţile fundamentale şi pentru demnitatea umană obligă guvernele să îşi protejeze toţi cetăţenii de violenţă şi discriminare şi să se asigure că toţi oamenii se bucură de tratament şi de şanse egale”.

„Avem convingerea că o ţară poate să-şi atingă întregul potenţial numai atunci când diversitatea este apreciată şi susţinută. Actuala pandemie COVID-19 nu permite grupurilor sau persoanelor să participe la festivaluri şi marşuri, însă ne reafirmăm în această zi susţinerea deplină pentru lupta paşnică în vederea încetării tuturor formelor de discriminare şi violenţă, inclusiv pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen şi caracteristici sexuale”, se mai arată în declaraţia comună.

Ziua Internaţională de luptă împotriva Homofobiei, Bifobiei şi Transfobiei este marcată, anual, pe 17 mai. La această dată, în 1990, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a scos homosexualitatea de pe lista bolilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.