Infracţiunile homofobe raportate autorităţilor franceze au crescut cu mai mult de o treime anul trecut, arată o analiză prezentată în ajunul Zilei Internaţionale împotriva Homofobiei, Transfobiei şi Bifobiei, marcată pe 17 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile şi insultele homofobe au crescut în Franţa cu 36% anul trecut, potrivit Ministerului de Interne, relatează The Guardian.

Cifrele lansate demonstrează o creştere constantă a delictelor şi au fost prezentate la 30 de ani de când homosexualitatea a fost restrasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii de pe lista bolilor mintale.

În 2019, poliţia franceză a identificat 1.870 de victime ale homofobiei sau transfobiei, în comparaţie cu 1.380 de victime, în 2018.

Insultele reprezintă 33% dintre delicte, în timp ce violenţa fizică reprezintă 28% din cazurile reclamate.

Victimele sunt în proporţie de 75% bărbaţi, iar din total 62% au vârste sub 35 de ani.

Asociaţiile LGBT susţin că cifrele nu spun întreaga poveste, deoarece numeroase victime nu raportează poliţiei agresiunile suferite. SOS Homophobia urmează să publice luni propriile cifre.

O treime dintre reclamaţii, potrivit raportului ministerului, sunt făcute în marile oraşe, iar documentul arată că incidente homofobe se înregistrează pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în zonele rurale.

Ministerul de Interne a cerut sâmbătă autorităţilor publice să fie mai vigilente şi societăţii, ca întreg, să facă eforturi mai mari. Ministerul a înregistrat în jur de 30 de plângeri care vizează insulte sau ameninţări făcute în mediul online.

Deputaţii francezi au adoptat miercuri o lege care interzice pe reţelele de socializare discursul motivat de ură, măsură considerată de unii drept cenzură. Legea obligă platformele şi motoarele de căutare să elimine conţinutul ofensiv - incitare la ură, violenţă, rasism şi fanatism religios - în decurs de 24 de ore sau riscă să fie amendate cu până la 1,25 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.