Ambasada Germaniei la Bucureşti a trnasmis un mesaj pe Facebook după ce Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne bucurăm pentru Laura Codruţa Kövesi, candidata la şefia Parchetului European (EPPO). EPPO va juca un rol important în cooperarea judiciară la nivel european deoarece statul de drept reprezintă un element-cheie în susţinerea valorilor europene”, anunţă reprezentanţa diplomatică într-o postare pe Facebook.

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns marţi la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.

”Echipele de negociere ale Parlamentului şi Consiliului au ajuns la un acord în privinţa numirii Laurei Codruţa Kövesi în fruntea noului Parchet European. Negocierile între Parlamentul European şi Consiliu asupra noului procuror-şef al Parchetului European au avut loc începând din această primăvară. Echipa de negociere a Parlamentului a susţinut-o pe doamna Kövesi pe toată durata negocierilor, în ciuda opoziţiei miniştrilor UE până de curând”, anunţa marţi seară un comunicat al PE.

 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.