30 de camioane cu ajutoare, donate de americani, ajung în Ucraina prin hub-ul umanitar de la Suceava, prin implicarea Consulului Onorific al României în Utah, transmite joi Ambasada României în SUA. Transportul este primul ajutor umanitar din SUA prin hub-ul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Mircea Divricean, Consulul Onorific al României în Utah, a fost implicat într-una dintre cele mai mari campanii umanitare din SUA în beneficiul refugiaţilor din Ucraina. Campania „Driven To Assist Ukraine”, lansată în martie 2022, în statul Utah, imediat după invazia Ucrainei de către Rusia anul trecut, a strâns în statul Utah 40 de tone de bunuri materiale în valoare de aproape 1 milion de dolari şi 4 milioane de dolari numerar. Bunurile donate constau în haine, încălţăminte, paturi, produse de igienă corporală, scutece, mănuşi, şosete, pături, truse de urgenţă şi alte articole”, se arată în comunicat. 

Pentru ca bunurile materiale, încărcate în 30 de camioane, să ajungă cât mai repede în Ucraina, prin intermediul hub-ului umanitar european de la Suceava, Mircea Divricean s-a implicat direct în organizarea transportului, lucrând cu o serie de instituţii din România, printre care Administraţia Prezidenţială, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Autoritatea Vamală Română, Fundaţia pentru SMURD, mai arată Ambasada României. 

”A fost un efort titanic să reuşim să trimitem donaţiile din SUA către hub-ul umanitar european de la Suceava, dar am reuşit. Am aflat recent că toate aceste donaţii sunt foarte bine primite de Ucraina şi de cei care au nevoie de ele în aceste vremuri grele. Sper din tot sufletul că aceste articole donate vor aduce o rază de căldură şi speranţă în vieţile celor care au pierdut atât de multe. De asemenea, am mai aflat că este primul ajutor umanitar din SUA către hub-ul umanitar din Suceava”, a declarat Mircea Divricean.

La rândul său, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, i-a mulţumit pentru efortul depus: “Suntem mândri de implicarea domnului Mircea Divricean, consulul onorific al României în Utah, într-una dintre cele mai mari campanii umanitare din Statele Unite, organizată în beneficiul refugiaţilor din Ucraina. Mircea Divricean este un exemplu de cum poţi coordona şi gestiona exemplar un astfel de proces amplu, arătând solidaritate şi empatie faţă de refugiaţi.”

Campania „Driven To Assist Ukraine” a fost lansată în martie 2022, în statul Utah, ca strângere de donaţii de către liderii filantropici locali. Consulul Onorific al României în Utah, Mircea Divricean, a lucrat la campania umanitară, împreună cu o serie de lideri locali şi fundaţii, printre care Larry H. Miller Company, Larry H. & Gail Miller Family Foundation, guvernatorul statului Utah, Spencer Cox şi soţia sa, Abby Palmer Cox.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.