Eşti în căutarea casei tale de vis şi te gândeşti să obţii un credit ipotecar pentru a o achiziţiona? Excelent! Înainte de a aplica pentru un astfel de credit, trebuie să înţelegi care este venitul minim în care trebuie să te incadrezi pentru a fi eligibil pentru această finanţare. Specialiştii de la 123credit.ro te ajută să afli care este venitul minim necesar pentru a-ţi cumpăra un imobil de 100.000 euro prin credit, având în vedere un grad de îndatorare de 45% şi o rată a dobânzii fixă de 5,9% care este în prezent în topul ofertelor de dobanzi la credite ipotecare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul rand dacă valoarea imobilului este 100,000 euro  înseamnă că avansul pe care trebuie să îl ai pregătit (contribuţia ta) este de minim 15% adică 15,000 euro. Deci 85,000 euro credit de la bancă şi 15,000 euro contribuţia ta (avans).

Ca să calculăm venitul minim necesar pentru a obţine un credit ipotecar de 85.000 euro, trebuie să luăm în considerare două aspecte importante: gradul de îndatorare şi rata dobânzii.

Gradul de îndatorare reprezintă procentul din venitul tău lunar net pe care îl poţi aloca pentru plata ratelor creditului. Recomandarea generală este ca acest grad de îndatorare să nu depăşească 45% din venitul lunar. Aici sunt incluse nu doar rata creditului ipotecar, ci şi alte datorii, precum creditele de consum sau ratele pentru alte împrumuturi.

Pentru scopul acestui exemplu şi pentru confortul tău financiar vom lua în considerare un grad de îndatorare este de 40%. Asta înseamnă că 40% din venitul tău lunar poate fi alocat pentru plata ratelor. Acest grad de îndatorare poate creşte în cazuri excepţionale, dar decizia aceasta aparţine băncii.

Rata dobânzii este un alt factor important în calculul venitului minim. O rată a dobânzii mai mare înseamnă o rată lunară mai mare pentru credit, ceea ce implică un venit mai mare necesar pentru a acoperi această plată.

În cazul nostru, vom presupune o rată a dobânzii de 5,9% fixă. E important de menţionat că aceasta este o rată existentă în acest moment în topul ofertelor de credite ipotecare disponibile şi poate varia în funcţie de instituţia financiară, de profilul tău personal şi de momentul în care aplici. Cel mai bine este să intri în legătură cu un broker de credite care îţi poate explica toate aspectele care ţin de selecţia ofertei potrivite. Pe 123credit.ro găseşti ofertele de credite ipotecare ale băncilor şi poţi accesa şi servicii gratuite de brokeraj de credite.

Încă nu ai găsit casa perfectă? Pe homeZZ.ro găseşti garsoniere, apartamente, case şi terenuri pregătite pentru toate planurile tale.

Pentru a determina venitul minim necesar, accesezi 123credit.ro, îţi creezi cont şi apeşi pe  secţiunea de credite ipotecare. În calculator completezi 100,000 în câmpul de valoare a locuinţei şi selectezi valuta euro în calculator, iar el va afişa automat avansul minim necesar (15,000 euro). Din lista de oferte alegi una, doua, trei sau patru oferte pe care le adaugi în comparator sau, în cazul variantei de mobil, apeşi pe butonul „Vezi detalii”, iar la rândul de „Venit minim necesar” ţi se va afişa venitul de care ai nevoie pentru a accesa oferta respectivă.

In cazul nostru, venitul minim necesar pentru a accesa creditul de 85,000 euro de la una dintre bănci este de 6,220 Lei net lunar.

În concluzie, pentru a-ţi cumpăra imobilul de vis în valoare de 100.000 euro, prin intermediul unui credit ipotecar, având un grad de îndatorare de 40% şi o rată a dobânzii minimă de 5,9%, ai nevoie de un venit minim de 6,220 Lei. Nu uita că aceste calcule sunt orientative şi fiecare instituţie financiară poate avea propriile criterii de eligibilitate şi calcule specifice şi bazat pe profilul tău poate decide să crească gradul de indatorare ca să-ţi permită să accesezi finanţarea. Dacă venitul tău este apropiat de această valoare minimă, atunci un broker va discuta cu instituţia finanţatoare pentru a susţine cazul tău şi pentru a negocia un grad de indatorare mai mare pentru a se asigura ca vei obţine finanţarea.

Ofertele la creditele ipotecare sunt în continuă schimbare şi unele dintre ele au un termen limită aşa că, dacă te gândeşti să achiziţionezi o locuinţă, îţi recomandăm să iei legătura cu un broker care îţi poate explica avantajele unei preaprobări financiare pentru a bloca costurile creditului pentru o perioada de minim 30 de zile care să-ţi permită să îţi găseşti locuinţa şi să nu-ţi faci griji referitor la eligibilitatea ta.

Bucură-te de călătoria către casa ta nouă şi mult succes în achiziţionarea ei!

(Material sustinut de 123Credit.ro)

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.