De câte ori v-aţi gândit că aveţi nevoie de un meşter pentru o lucrare sau alta, însă la gândul cât timp şi nervi vă va lua să găsiţi pe cineva, să nu-l aştepţi o veşnicie, să facă totul bine, iar în acelaşi timp, să nu daţi faliment şi - aţi decis să renunţaţi sau cel puţin să amânaţi totul?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondatorii Daibau.ro au experimentat ceva asemănător – dar sunt profesionişti! - pentru că piaţa lucrărilor de construcţii - şi prin asta ne referim la toate tipurile şi vârstele, precum şi toate lucrările meşteşugăreşti însoţitoare - este pe cât de vastă, pe atât de mare. Calitatea muncii individuale - fie că sunt companii mici sau mari, firme şi meşteşugari - este foarte diferită şi cu greu poate fi verificată în prealabil, aşa că, în lipsa soluţiei mai bune, de obicei ne bazăm pe recomandările prietenilor şi cunoscuţilor. De asemenea, este practic imposibilă compararea preţurilor lucrărilor executanţilor individuali, la fel de mult cât şi estimarea valorii reale a lucrărilor precum şi a ofertei acestora. Daibau a decis să pună capăt acestor lucruri.

Pieţe de construcţii din zece ţări

Piaţa de construcţii clasică a executanţilor este destul de fragmentată şi, prin urmare, nesfârşită; există reclame şi oferte la tot pasul. Digitalizarea fiecărui domeniu, inclusiv a acestui, oferă, prin urmare, numeroase posibilităţi de alegere şi comparare, în primul rând cu claritate precum şi furnizarea serviciilor mai rapidă, mai simplă şi de calitate superioară. Daibau conectează într-un singur loc şi într-un mod foarte accesibil clienţii potenţiali cu o bază de peste 60.000 de executanţi şi furnizori de servicii în zece ţări. În acest fel, cei interesaţi economisesc timp, iar executanţii au o imagine de ansamblu asupra cererii. Căutarea grea şi nesigură a executanţilor sau a furnizorilor de servicii va deveni un lucru al trecutului.

Aşa a fost creat Daibau, un site web care se ocupă din 2012 de optimizarea digitală a pieţei construcţiilor din Austria, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Cehia, Ungaria, Polonia, Elveţia şi Bulgaria. Platforma online pentru lucrări de construcţii, executanţi şi meşteri oferă utilizatorilor posibilitatea de a compara mii de executanţi şi furnizori de servicii într-un singur loc, oferă sfaturi şi preţuri medii ale lucrărilor şi serviciilor individuale. În plus, utilizatorii pot obţine uşor şi rapid, simplu şi gratuit oferte de la executanţii interesaţi.

Cine sunt executanţii, ce pot realiza şi cât va costa

Sunteţi interesaţi de cât ar costa înlocuirea gresiei şi faianţei din baie? Cât ar costa construirea unei case de familie? Cât ar fi amenajarea curţii? Dacă nu aveţi cunoştinţe sau experienţă în anumite domenii, va fi dificil să evaluaţi o lucrare, mai ales dacă preţurile nu sunt disponibile public. Daibau are o soluţie şi pentru o astfel de situaţie. Pe platformă pot fi găsite peste 1.600 de preţuri medii pentru proiecte de construcţii, materiale şi servicii. Pe paginile site-ului, veţi găsi preţurile medii ale fiecăruia dintre articolele individuale, precum şi un calculator cu ajutorul căruia puteţi ajunge la o valoare destul de realistă pentru proiecte întregi: să zicem, costul total al renovării băii sau al renovării mansardei. În sfârşit, veţi şti ce elemente alcătuiesc lucrările care vă interesează, câte sunt şi care este anvergura acestora şi, în consecinţă, costurile, astfel încât să puteţi recunoaşte mai sigur ofertele supraevaluate – poate chiar la prima vedere.

Pe pagina principală a site-ului puteţi vedea totul ce se oferă: Executanţi, Revistă, Calculator şi Pentru firme. Aşadar, printre Executanţi şi furnizori de servicii, puteţi căuta singuri executanţi, iar în Calculator preţurile medii. În Revistă veţi găsi numeroase articole profesionale, sfaturi şi noutăţi din arhitectură, construcţii şi amenajări interioare şi exterioare, care includ toate elementele de construcţie: construcţii de importanţă redusă, toate tipurile de instalaţii, aer condiţionat, acoperiş, faţade, tâmplărie, vopsire, tencuieli, şapă, pardoseli, prelucrarea metalelor, mobilier, grădină, întreţinere, service şi multe altele. Daibau oferă vizitatorilor site-ului acces gratuit la sfaturi, preţuri medii ale serviciilor de construcţii şi meşteşuguri, pe de o parte, şi profiluri ale firmelor şi executanţilor, care conţin referinţele, evaluările şi recenziile clienţilor, pe de altă parte. Cu ajutorul acestor instrumente, fie din curiozitate, fie dintr-o nevoie reală, veţi calcula foarte rapid valoarea investiţiei planificate şi veţi evalua mai uşor ofertele primite la cererile dumneavoastră. Desigur, ar trebui să reţineţi, de asemenea, că anumite proiecte se pot abate de la estimările date din cauza diferitelor specificităţi, însă cu ajutorul cunoştinţelor oferite de Daibau, veţi găsi aceste excepţii mai uşor de înţeles. 

Un click pentru mai multe oferte

Dacă preferaţi ajutorul nostru în căutare, atunci trebuie doar să completaţi formularul: precizaţi tipul de lucrări sau servicii care vă interesează, oferiţi o scurtă descriere, metru pătrat, data dorită de început şi de sfârşit, locaţia şi eventual, ataşaţi poze şi schiţe şi trimiteţi o cerere. Sistemul notifică automat toţi executanţii disponibili care îndeplinesc criteriile date şi apoi răspund cu ofertele lor. După finalizarea lucrărilor sau a serviciilor prestate, puteţi face o evaluare şi puteţi lăsa un comentariu despre executant. Daibau ia foarte în serios toate reclamaţiile clienţilor şi le verifică cu atenţie şi în detaliu şi şterge din bază executanţii sau furnizorii de servicii care nu respectă standardele stabilite.

Fiecare firmă de pe site-ul Daibau îşi poate crea propriul profil cu o descriere a lucrărilor sau serviciilor pe care le oferă, imagini şi material publicitar similar. Sistemul, prin e-mail şi SMS, informează zilnic executanţii despre cererile primite cu informaţiile de contact ale clienţilor potenţiali. Site-ul permite, de asemenea, comunicarea directă între executant şi client prin intermediul platformei. Cu toate acestea, Daibau nu intră în detaliile contractelor legale sau tranzacţiilor financiare care se încheie în acest fel, deoarece utilizatorii încheie toate acordurile pe cont propriu şi independent de platformă. Sistemul de probă gratuită Daibau pentru executanţi şi furnizori de servicii este limitat la un anumit număr şi valoare de proiecte. Executanţii beneficiază de acces complet cu un abonament anual favorabil, iar pe site pot face şi publicitate.

În sfârşit - mai credeţi că este imposibil să găsiţi preţurile transparente şi în acelaşi loc a lucrărilor de construcţii şi meşteşuguri? Verifică portalul Daibau.ro şi asigură-te!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.