În cei peste 18 ani de activitate pe piaţa locală, compania Kaufland a reuşit să se poziţioneze atât ca unul dintre cei mai importanţi retaileri alimentari din România, cât şi ca unul dintre cei mai importanţi angajatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât reţeaua Kaufland România, cât şi echipa companiei au crescut constant de la an la ajungând în prezent la 170 de magazine şi peste 17.000 de angajaţi, 200 dintre aceştia fiind alături de Kaufland încă din 2005, de la deschiderea primelor magazine.

„Lucrurile au evoluat atât de mult în jurul meu – de la cum arată magazinele până la beneficii. Nu văd în ce alt loc aş putea să găsesc aceeaşi stabilitate şi atmosferă. Este primul meu job, poate chiar ultimul”, spune Elena, Trainer Case în cadrul Kaufland România şi unul dintre cei mai vechi angajaţi. 

„Nu îmi doresc să plec, chiar şi după atâţia ani. Îmi cunosc toţi colegii cu care lucrez zi de zi, iar pe stivuitor parcă sunt la joacă. (...)Îmi plac libertatea şi încrederea pe care echipa mi le asigură zilnic. Astfel, am timpul şi spaţiul pentru a îndeplini cu succes toate responsabilităţile unei zile de lucru”, spune, Gabriel, stivuitorist, tot angajat în cadrul Kaufland România.

Sümeyye Oruç, acum Expert Organizare Vânzări, a intrat în echipa Kaufland dupa ce a participat la programul de Trainee al companiei.

„Pe tot parcursul programului de trainee, mi-am propus să devin manager de magazin, aşa că, atunci când a venit momentul, am fost încântată. Pot spune cu adevărat că a fost una dintre cele mai bune experienţe profesionale pentru mine, deoarece această funcţie mi-a oferit atât satisfacţii profesionale, cât şi personale”, spune aceasta.

Kaufland s-a poziţionat pe piaţă şi ca un promotor al diversităţii şi incluziunii la locul de muncă, având peste 100 de naţionalităţi în cadrul companiei la nivel global.

„Sunt o persoană de origine turcă, crescută în România. Practic, ceea ce aduc în echipă, sunt câteva caracteristici specifice culturii mele, printre care ospitalitatea şi bucuria de a împărţi. În acelaşi timp, învăţăm unii de la alţii. Aşa se face că de-a lungul timpului am învăţat multe de la colegii din echipele din care am făcut parte. Cred că diferenţele culturale ne completează, ca oameni, într-o societate, pentru că învăţăm unii de la alţii cu ajutor tradiţiilor şi înţelegem că a-i judeca pe cei de lângă noi nu ne aduce niciun beneficiu, nu ne ajută nicicum”, precizează Sümeyye Oruç.

Tot prin intermediul programului de Trainee, care durează 12 luni, a ajuns şi Ruxandra să se alăture echipei Kaufland.

„Drumul meu în echipa a început în urmă cu aproape doi ani. Pe 1 octombrie 2020 am avut prima mea zi în calitate de Trainee. Mă aflam încă în perioada studiilor de master când am aplicat pentru acest program, şi îmi doream foarte mult să găsesc un loc de muncă potrivit pentru mine. Iar unul dintre anunţurile Kaufland publicate pe LinkedIn pe acest subiect mi-a atras atenţia”, spune Ruxandra.
Pentru studenţi sau masteranzi, continuă ea, un astfel de program este o opţiune atractivă, mai ales prin prisma cunoştinţelor pe care le pot dobândi.

„Ca student sau masterand, ştii că eşti la început de drum şi îţi doreşti să înveţi cât mai mult şi să ai şansa să faci acest lucru şi practic, la locul de muncă. Dar când nu eşti foarte sigur spre ce anume vrei să te îndrepţi, un astfel de program este o opţiune atractivă, pentru că îţi permite să explorezi mai multe domenii şi să înţelegi ce ţi se potriveşte.

De aceea, faptul că am avut parte de o experienţă de învăţare rotaţială de un an, care mi-a permis să descopăr specificul fiecărui departament din companie, a fost foarte important. Cu siguranţă nu aş fi avut parte de această oportunitate dacă aş fi aplicat direct pe un post entry-level”, adaugă aceasta.

Adriana Andreca, Analist Supply Chain Management, s-a alăturat echipei Kaufland prin intermediul programului de Internship pe care compania îl pune la dispoziţia studenţilor şi masteranzilor.

„Cele trei luni au decurs mai bine decât mă aşteptam. Dacă în prima săptămână aveam impresia că locul meu nu era acolo şi mi se părea destul de complicat tot ceea ce se întâmpla în spatele cortinei, cu trecerea timpului am început să-mi doresc să învăţ cât mai multe lucruri. Eram entuziasmată de tot ceea ce reuşeam să descopăr în fiecare zi şi mândră de mine. (...) La sfârşitul internship-ului am primit oportunitatea de a rămâne în echipă pe o poziţie adaptată programului meu de la facultate”, precizează Adriana.

Cristian, Manager de Magazin, a intrat în echipa Kaufland în anul 2011, perioadă despre care spune că a fost „cea mai frumoasă din toată cariera mea, deoarece am reuşit să formez, într-un interval scurt de timp, două echipe frumoase care să ducă mai departe misiunea Kaufland”.

„Îi încurajez pe toţi cei care doresc să-şi contruiască o carieră, să o facă în Kaufland. Aici pot găsi un mediu de lucru dinamic, competitiv şi o echipă în care se vor integra cu uşurinţă”, precizează Cristian, Manager Magazin.

Persoanele interesate să se alăture echipei Kaufland România, o pot face aplicând online pe www.cariere.kaufland.ro, telefonic la 0219132 sau venind la biroul de informaţii din oricare magazin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.