Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului” se desfăşoară în acest an în oraşul Bragadiru din judeţul Ilfov. Activităţile din cadrul EcoFest 2023 au loc la Casa de Cultură “Mihai Eminescu”, până pe 14 octombrie. “Şi adulţii pot învăţa de la copii despre mediu şi ecologie”, a transmis vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Rădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai buni cineaşti din Europa s-au adunat în aceste zile în judeţul Ilfov, la Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului”, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie. Evenimentul de importanţă internaţională reprezintă o şansă dată copiilor şi tinerilor de a îmbina latura artistică şi dragostea pentru mediu.

“Atunci când vine vorba despre protejarea mediului înconjurător, despre ecologie şi natură, cu siguranţă că şi noi, adulţii, avem multe lucruri de învăţat de la copii, care sunt foarte implicaţi. I-am văzut în diferite campanii de voluntariat, cum ar fi plantarea de arbori sau ecologizarea de păduri şi spaţii verzi. Sunt dornici să ajute, să dea un exemplu că educaţia privind protejarea mediului înconjurător se face de la mic la mare.”, a declarat Ştefan Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Programul EcoFest 2023 cuprinde două secţiuni de proiecţii de filme cu tematică ecologistă, “Concurs” şi “Panorama”. În acelaşi timp, copiii şi tinerii au ocazia să împărtăşească propriile experienţe şi afle ce autorităţile responsabile, pentru sănătatea Pământului şi a mediului înconjurător.

“Am participat, de fiecare dată când s-a organizat în Ilfov, la campanii de adunare a gunoaielor din pădure sau din alte zone verzi. Am ajutat la plantarea de păduri noi, şi încerc de fiecare dată să-i conving pe cei din jurul meu să participe. În Ilfov avem o serie de proiecte pentru mediu, cum ar fi construirea de piste pentru biciclişti, cumpărarea de microbuze electrice pentru elevi, amenajarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice şi multe altele, care ne ajută să trăim într-un judeţ mai puţin poluat.”, a completat vicepreşedintele CJ Ilfov, Ştefan Rădulescu.

Copiii prezenţi la evenimentul de deschidere a Festivalului Internaţional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului” au strigat, în cor, că cea mai frumoasă culoare din lume este verdele. Ei au mai spus că îşi doresc să fie verde peste tot, iar Ilfovul să fie cel mai verde judeţ.

La Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist “Pentru Sănătatea Pământului” participă cineaşti renumiţi din Europa. De asemenea, în agendă sunt incluse proiecţii de filme cu tematică, în mod gratuit pentru publicul prezent. Una dintre peliculele cele mai apreciate de copii, inclusă printre difuzările de la EcoFest 2023, este “Clifford, marele câine roşu”.

Organizatorii EcoFest 2023 sunt Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Asociaţia Iniţiativa Ecologistă Europeană. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Consiliul Judeţean Ilfov, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov şi Primăria Oraşului Bragadiru.

(Articol susţinut de Edcora IT Services SRL)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.