Să ştiţi la ce distanţă trebuie să plasaţi televizorul este esenţial pentru a beneficia la maximum de imagine şi pentru a vă păstra ochii sănătoşi. Deşi întotdeauna s-a spus că nu trebuie să staţi prea aproape de televizor, distanţa perfectă nu este aceeaşi pentru toate ecranele. Spaţiul ideal dintre televizor şi canapea va depinde de dimensiunea şi rezoluţia televizorului dumneavoastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru o experienţă de vizionare ideală, ar trebui să vă poziţionaţi la o distanţă şi un unghi recomandat, în funcţie de dimensiunile şi specificaţiile tehnice ale televizorului Smart TV, ne învaţă producătorul coreean de tv-uri Samsung.

Cea mai bună şi mai captivantă experienţă de vizionare se obţine atunci când ecranul televizorului ocupă 40 de grade din câmpul dvs. vizual. Poziţia în care ar trebui să vă poziţionaţi pentru a obţine acest lucru poate fi calculată în funcţie de formatul televizorului dvs. Dimensiunea unui televizor cuprinde întreaga diagonală a acestuia, măsurată de la colţul din stânga sus al ecranului până la colţul din dreapta jos. Dimensiunea este exprimată, de obicei, în inchi (1 inch = 2,54 cm). De exemplu, un TV Smart 80 cm are diagonala de 32 de inchi.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

De ce este importantă o distanţă bună între televizor şi canapea?

Dacă televizorul este prea mare şi îl plasăm prea aproape de canapea, este posibil să simţim că imaginea este pixelată, acest lucru va depinde de pragul de pixelare al televizorului, iar problema se va rezolva prin mutarea acestuia puţin mai departe de canapea. Dacă nu puteţi îndepărta televizorul de canapea până când imaginea devine clară, cel mai bine este să plasaţi un televizor tv Samsung mai mic în acea cameră şi să-l lăsaţi pe cel mare pentru o cameră mai mare.

Pe de altă parte, dacă televizorul este prea mare şi îl plasaţi prea aproape de canapea, vă veţi forţa gâtul pentru a vedea întreaga imagine. La rândul său, ochii dvs. vor primi prea multă lumină directă, ceea ce nu este bun nici pentru sănătatea ochilor dumneavoastră.

Atunci când televizorul este prea mic, cum ar fi un TV Smart de 80 cm, se întâmplă contrariul şi ajungem să ne încordăm ochii pentru a vedea semnele de la ştiri, detaliile din filme sau subtitrările din jocurile video. Dacă aveţi un living foarte mare şi un televizor mic, sfatul nostru este să amenajaţi camera astfel încât să vă puteţi apropia puţin mai mult de televizor. Dacă aveţi dificultăţi în a vedea bine imaginea şi rearanjarea sufrageriei nu intră în planurile dumneavoastră, puteţi cumpăra şi un televizor mai mare.

Importanţa rezoluţiei în găsirea distanţei corecte de vizionare

Tocmai am văzut că unul dintre cele mai importante motive pentru a nu te uita la televizor prea aproape este că imaginea poate deveni pixelată dacă nu păstrezi distanţa potrivită. Spaţiul maxim pentru ca acest lucru să se întâmple va depinde de rezoluţia televizorului dumneavoastră tv Samsung, deoarece cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât mai mulţi pixeli există şi, prin urmare, cu atât mai mici vor fi pixelii, fiind aproape imperceptibili la distanţe mici pe televizoarele cu rezoluţie mai mare.

Cele mai comune rezoluţii, în ordine de la cea mai mică la cea mai mare, sunt: HD Ready (1280 x 720 pixeli), Full HD (1920 x 1080 pixeli), Ultra High Resolution 4K UHD (3840×2160 pixeli) şi televizoarele 8K (7680×4320 pixeli). Cu cât rezoluţia este mai mare pe tv Samsung, cu atât mai aproape puteţi privi televizorul fără să apară vreun pixel.

Distanţa minimă recomandată pentru televizoarele Full HD şi 4 K:

TV Smart 63 cm (24 inchi) - 1,28 metri Full HD - nu există modele 4K

TV Smart 80 cm (32 inchi) - 1,70 metri Full HD - nu există modele 4K

TV Smart 110 cm (43 inchi)  - 2 metri - 1,80 metri 4K

TV Smart 140 cm (55 inchi) - 2,44 metri - 1,98 metri 4K

TV Smart 165 cm (65 inchi) - 2,90 metri - 2,25 metri 4K

TV Smart 190 cm (75 inchi) - 3,02 metri - 2,33 metri 4K

Desigur, aceste informaţii sunt orientative şi nu toate modelele şi dimensiunile de tv Samsung sunt incluse în această listă, acestea sunt doar unele dintre cele mai frecvent întâlnite modele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.