Vinul se asociază bine cu mâncarea, dar şi cu iubirea, iar luna februarie e un motiv în plus să încercaţi experienţe senzoriale noi alături de cineva drag. Experţii Unvinpezi.ro vă propun 5 variante de vinuri perfecte de oferit cadou sau de achiziţionat pentru o cină în doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegeţi dintre aceste 5 vinuri premium, iniţiatoare de conversaţie şi romantism, potrivitproe pentru a sărbători iubirea.

Alin Ioniţă: “El Vinculo 2019 - Alejandro Fernandez-Pesquera este un iniţiator de conversaţii şi un joker perfect la masă.”

Expertul Unvinpezi.ro, Alin Ioniţă, ar alege pentru luna iubirii El Vinculo 2019 - Alejandro Fernandez-Pesquera, un vin elegant, obţinut din struguri Tempranillo.

Alin Ioniţă: “E dens şi structural, dar şi proaspăt şi fructat, are puţin din toate, aşa că îi împacă deopotrivă pe cei care iubesc vinurile robuste, dar nu îi lasă deoparte pe fanii genului mai lejer. Are în el un discret iz ciocolatiu, are fruct şi ierburi aromate. E un iniţiator de conversaţii şi un joker perfect la masă.”

George Mitea: "Champagne Ayala Brut Majeur pentru a sparge puţin stereotipia de Valentine’s Day.”

Champagne Ayala Brut Majeur este cotat cu 92 puncte James Suckling, un vin care reprezintă stilul echilibrat al casei Ayala.

George Mitea: “Nu cred că Valentine's Day e genul de sărbătoare care să necesite vinuri roşii somptuoase, pentru că, să fim sinceri, ziua vine cu destule clişee la pachet. Clişeele pot fi plictisitoare, însă de cele mai multe ori funcţionează. Ergo spumant din cel mai nobil tip: Champagne. Dar hai să spargem puţin stereotipia şi să alegem altceva decât Moet.”

Răzvan Avram: “Arhon Cabernet Franc 2017 de la Domeniul Drăgaşi, o experienţă senzorială memorabilă.”

Roşu rubiniu intens cu reflexe purpurii, Arhon Cabernet Franc 2017 de la Domeniul Drăgaşi este perfect pentru Valentine’s Day, Dragobete sau oricare altă zi în care sărbătorim iubirea.

Răzvan Avram: “Un Cabernet Franc oltenesc, sofisticat şi plin de personalitate. Un vin rar, atât datorită soiului din care este obţinut, cât şi al numărului limitat de sticle disponibile (6492). O experienţă senzorială absolut memorabilă!”

Diana Pavelescu: “Rose Celeste 2021 poate fi o alegere potrivită pentru dragostea efervescentă.”

Rose Celest 2021 de la Villa Vinea, un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, aduce o explozie de fructe roşii, dublată de o frumoasă mineralitate.

Diana Pavelescu: “Valentine's Day mă face să mă gândesc la bomboane de ciocolată şi multe chestii siropoase, fiindcă aşa se presupune că ar trebui să fie dragostea, dulce. Însă eu o prefer efervescentă, să mă facă să simt că trăiesc, dar mai ales să o pot savura la orice oră a zilei.  Roz, ca să rămânem în tematică şi de aceea Rose Celeste Brut poate fi o alegere potrivită.”

Mihai Oprea: “Malbec Organic Alta Collection 2022 va îndeplini cu brio misiunea de a pune în valoare partea culinară, dar şi de a asigura o tranziţie delicioasă către desert.”

Malbec Organic Alta Collection 2022, un vin cotat cu 91 puncte James Suckling, este un vin savuros, perfect pentru momentele de răsfăţ din cuplu.

Mihai Oprea: “Recomandările de vinuri din această perioadă se concentrează în special pe bule, însă eu vă recomand ceva cu tanini! Pentru că dragostea trece prin stomac, iar în stomac de obicei se află, (pe lângă ciocolată şi bezele), în mod ideal şi nişte preparate mai consistente: nişte piept de raţă cu o crustă frumoasă aurie, nişte obrăjori de viţel fragezi, ori de ce nu, nişte pulled pork suculent. Iar dacă spunem tanini şi suculenţă, plus o nuanţă de exotism, spunem Malbec argentinian. Iar exemplarul de faţă va îndeplini cu brio misiunea de a pune în valoare partea culinară, cât şi de a asigura o tranziţie delicioasă spre desert… şi poate spre… Netflix?”

Unvinpezi.ro este o platformă online în care găsiţi vinuri din toate colţurile lumii. În luna iubirii aveţi -14% reducere + EXTRA 10% la peste 100 de vinuri, iar dacă comandaţi de +150 lei, primiţi înapoi 150 lei.

Pe Unvinpezi.ro veţi descoperi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepţional, evaluat de experţi, cu cel mai mic preţ din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană şi o selecţie de spirtoase. În plus, pentru a beneficia de multe alte avantaje, aveţi opţiunea de a deveni membru premium în Club Unvinpezi.ro.

(Articol susţinut de unvinpezi.ro)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.