Se spune că maşina de spălat vase poate salva căsnicii. Lăsând gluma la o parte, spălatul vaselor chiar poate deveni o problemă atunci când eşti foarte ocupat şi când nu îţi mai ajunge timpul decât pentru foarte puţine lucruri. În afară de acest aspect, care ţine de împărţirea sarcinilor în cuplu, să nu uităm de rolul primar al maşinii de spălat vase: acela practic, utilitar. Este mult mai simplu să foloseşti acest electrocasnic în loc să pierzi timp valoros spălând fiecare lingură şi furculiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă încă mai speli vasele de mână şi nu consideri că maşina de spălat vase te poate ajuta prea mult, hai să vezi cele mai importante 4 motive care s-ar putea să te pună pe gânduri şi să te determine să îţi schimbi părerea.

Cum funcţionează maşina de spălat vase?

Pentru o înţelegere mai profundă, să vedem mai întâi care sunt principiile de funcţionare. Maşina de spălat vase este, de fapt, un robot, care clăteşte şi curăţă vasele tale murdare.

Dacă vrei să utilizezi un astfel de electrocasnic, află că nu este deloc greu de folosit. Nu va trebui decât să pui vasele în masşină, să adaugi detergent de spălat vase, să alegi un ciclu de spălare potrivit pentru vasele tale şi să apeşi pe butonul de start. 

Cât despre funcţii, acestea pot varia de la un model la altul, însă, în general, maşina de spălat vase are următoarele funcţii:

  • Curăţă vasele, direcţionând jeturile de apă prin zonele dedicate acestei acţiuni

  • Clăteşte vasele

  • Încălzeşte apa

  • Adaugă detergentul atunci când este nevoie de el, la fel ca maşina de spălat rufe

  • Elimină apa murdară

  • Usucă vasele

4 motive pentru a folosi o maşină de spălat vase

Acum, că lucrurile sunt mult mai clare în ceea ce priveşte modul de funcţionare al maşinii de spălat vase, să analizăm beneficiile de care te poţi bucura făcând o astfel de achiziţie.

  1. Economiseşti timp

Dacă eşti o persoană ocupată, care nu are prea mult timp liber, este firesc să îţi doreşti să îl eficientizezi la maximum şi să profiţi de fiecare minut liber pe care îl ai la dispoziţie. Maşina de spălat vase este prietena ta cea mai bună în acest demers. Tot ce vei avea de făcut va fi să plasezi vasele în maşină, să adaugi detergent, să alegi programul şi să scoţi vasele atunci când sunt gata curate şi uscate. 

În tot acest timp poţi face alte activităţi casnice sau relaxante.

  1. Vasele sunt curăţate mai bine

Dacă îţi adresezi întrebări în ceea ce priveşte eficienţa maşinii de spălat, află că aceasta curăţă mult mai bine vasele decât o faci tu, manual. Se îndepărtează inclusiv microbii şi bacteriile care se pot afla pe veselă deoarece maşina de spălat vase foloseşte apă fierbinte, ceea ce în cazul spălatului manual nu poţi face pentru că temperatura apei ar fi prea mare.

  1. Se consumă mai puţină apă

Dacă speli vasele manual, există riscul să consumi mult mai multă apă, mai ales dacă ai multe vase de spălat. Maşina de spălat vase, în schimb, curăţă vasele în mod eficient şi te ajută să ai o factură mai mică la gaze sau la electricitate, în funcţie de metoda de încălzire pe care o foloseşti.

  1. Reuşeşti să menţii o mai bună curăţenie

Poate că nu ai timp sau nu îţi place să speli vasele imediat după ce ai mâncat, aşa că se întâmplă să se adune vase în chiuvetă. Însă chiuvetele pline de vase nu sunt nici estetice, nici prea igienice. Ei bine, dacă ai o maşină de spălat vase, nu este cazul să îţi mai faci griji în ceea ce priveşte acest aspect. Le introduci în interiorul maşinii şi ai scăpat şi de aspectul mai puţin plăcut al unei chiuvete pline de vase şi de mirosurile neplăcute degajate de mâncarea care se usucă pe vase.

Prin urmare, maşina de spălat vase poate fi un ajutor pentru tine şi te poate scăpa de mult timp pierdut. Ce zici, merită să încerci? 





 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.