Un alt contract important de achiziţii publice de mijloace de transport a fost semnat de Municipiul Bucureşti cu societatea BMC Truck & Bus, reprezentată de Ţuca Zbârcea & Asociaţii, după contestaţii care conduseseră la descalificarea ofertantului desemnat iniţial câştigător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BMC Truck & Bus, societatea care deţine o fabrică la Ciorogârla, în judeţul Ilfov, a semnat cu Primăria Municipiului Bucureşti contractul de achiziţie a 100 de autobuze electrice şi infrastructura de încărcare aferentă. Contractul a fost semnat vineri, 23 iunie a.c., la un an după lansarea anunţului de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi după ce procedura de achiziţii parcursese două etape de contestaţii.

Iniţial, municipiul Bucureşti desemnase drept câştigătoare societatea turcă Karsan Otomotiv Sanayi ve. Tikaret A.Ş., însă BMC Truck & Bus a câştigat contestaţia împotriva rezultatului procedurii şi a descalificat competitorul Karsan. A doua contestaţie a fost formulată de către Karsan, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins această contestaţie.

În consecinţă, Municipiul Bucureşti şi BMC Truck & Bus au semnat contractul în valoare de 290 milioane lei (fără TVA), care prevede livrarea celor 100 de autobuze în termen de 10 luni de la semnare.

BMC Truck & Bus a fost asistată în contestaţiile iniţiate în procedură de către Ţuca Zbârcea & Asociaţii, respectiv de o echipă de avocaţi din care au făcut parte şi Ionuţ Şerban, avocat asociat, şi Cristian Neagu, avocat colaborator senior. Aceiaşi avocaţi au reprezentat cu succes BMC Truck & Bus în mai multe proceduri de achiziţii iniţiate de Ministerul Dezvoltării (pentru achiziţia a 150 de autobuze electrice) sau mai multe municipalităţi.   

De asemenea, echipa asistase anterior societatea Astra Vagoane Arad în contestaţia împotriva rezultatului procedurii de atribuire a 100 de tramvaie cu o lungime de 36 metri, contract semnat cu Primăria Bucureşti în luna mai 2021 şi aflat în prezent în derulare.

Echipa de litigii şi arbitraje a Ţuca Zbârcea & Asociaţii este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaţionale – Chambers & Partners, Legal 500 şi Global Arbitration Review (GAR), care plasează Ţuca Zbârcea & Asociaţii în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluţionarea diferendelor.

De asemenea, echipei de litigii şi arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii şi Arbitraje”, una dintre cele mai prestigioase distincţii conferite de Benchmark Litigation Europe (publicaţie a Euromoney Legal Media Group).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.