Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a organizat, vineri, tragere la sorţi pentru desemnarea unui membru al Completului de 5 judecători Penal 1, după pensionarea Florentinei Dragomir. Astfel, judecătorul Alin Sorin Nicolescu a fost desemnat membru titular al acestui complet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "În urma tragerii la sorţi care a avut loc la data de 25 iunie 2021, orele 10.00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala M3, domnul judecător Nicolescu Alin Sorin, din cadrul Secţiei Penale, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecători – Penal 1 – 2021", au transmis, vineri, reprezentanţii ICCJ.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”La data de 25 iunie 2021, orele 10.00, Sala M3 va avea loc desemnarea, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, a unui membru titular pentru Completul de 5 judecători Penal 1 - 2021, în locul doamnei judecător Florentina Dragomir, care a fost eliberată din funcţie, prin pensionare, la data de 15 iunie 2021, în conformitate cu Decretul Preşedintelui României nr.697 din 15 iunie 2021, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.597 din 15 iunie 2021”, a transmis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Florentina Dragomir şi Ionuţ MAtei, din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Băneasa, şi-au depus cererile de pensionare la distanţă de o zi unul faţă de celălalt, a relatat G4Media, citând surse judiciare.

Florentina Dragomir, şi-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, arătând că doreşte ca pensionarea să fie în vigoare începând cu data de 15 iunie.

La sfârşitul anului trecut, completul din care au făcut parte Matei şi Dragomir i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar şi pe avocatul Robert Roşu şi i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz şi pe autointitulartul prinţ Paul al României, însă aceştia se sustrag executării pedepsei.

De la acel moment, avocaţii au organizat mai multe proteste, afirmând că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la derapajele şi problemele rezultate din acuzarea şi condamnarea avocaţilor pentru demersurile făcute în reprezentarea şi consilierea clienţilor lor. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.