Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis miercuri că nu a fost sesizat de către preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea în legătură cu o presupusă ameninţare la adresa acestuia. Precizările SRI vin după ce marţi seară Dragnea a spus că anul trecut a existat o tentativă de ucidere a sa. Nici la Parchetul General, dar nici la DIICOT nu a fost înregistrat un dosar penal în legătură cu o posibilă tentativă de asasinat asupra liderului PSD. Miercuri seară, Liviu Dragnea a declarat că el nu a depus nicio plângere, dar că a ”auzit” spre sfârşitul anului trecut că ar fi fost o anchetă. Dragnea susţine că încă de la câştigarea alegerilor în 2016 şi până în prezent a primit multe ameninţări şi a fost şi este urmărit. Liderul PSD a precizat că nu la George Soros s-a referit când a spus că un om celebru în lume a comandat acest asasinat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felix Bănilă: DIICOT nu a avut nicio anchetă deschisă cu privire la o posibilă tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) nu a avut nicio anchetă deschisă cu privire la o posibilă tentativă de asasinat la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi nici nu a primit vreo sesizare în acest sens, spune procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă, care precizează că nici nu se va autosesiza în acest caz, pentru că omorul nu e de competenţa instituţiei pe care o conduce decât în cazul în care este comis de un grup infracţional organizat.

CITEȘTE ȘI Dragnea spune că el nu a făcut plângere după tentativa de asasinat, dar că a auzit că ar fi fost o anchetă

"Vă pot spune din ce am verificat până acum că nu am avut…se pare că nu am avut nicio sesizare în sensul acesta. (...) Omorul nu e de competenţa noastră. (…) Ar fi de competenţa noastră doar în condiţiile în care e comis de un grup infracţional organizat. (…) Adică un grup de o anumită structură. Ori din ceea ce a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor la Antena 3 nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referee ca fiind unul structurat,organizat, în sensul prevăzut de Codul Penal. Plus că dânsul a mai făcut o afirmaţie în sensul că s-a cercetat această faptă. N-a spus altceva”, a declarat pentru RFI procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă.

Întrebat dacă ia în calcul o posibilă autosesizare, Felix Bănilă a negat, spunând că nu există suficiente elemente pentru acest lucru.

"La momentul acesta nu aveam suficiente elemente. Ciudat este pentru mine şi colegii mei de ce nu s-a adresat nouă. Şi ne opreşte şi afirmaţia că s-ar fi cercetat o astfel de faptă”, a spus Bănilă.

SRI spune că nu a fost sesizat de Liviu Dragnea în legătură cu o presupusă tentativă de asasinat la adresa sa

"Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică”, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea.

De asemenea, Parchetul General a transmis pentru Digi 24 că nu există niciun dosar penal privind o posibilă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea.

Precizările vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, la Antena 3, că în aprilie 2017 a fost o tentivă de ucidere a sa, spunând că au fost patru străini care au stat trei săptămâni aici, plătiţi de ”un om foarte celebru din lume”. Dragnea a declarat că ştie că a fost şi o anchetă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că se urmăreşte ca el să dispară.

”Am avut anul trecut în aprilie o tentativă de a fi omorât. Au venit patru străini, au stat trei săptămâni aici, la Athenee Palace. Mă rog, am scăpat”, a afirmat Dragnea.

El a spus că respectivii au ajuns în preajma sa şi a susţinut că ”suntem într-un stat parţial mafiot, statul paralel este o mafie”.

”Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Am aflat cine îi plătise, dar nu pot spune asta. Un om foarte celebru în lume”, a mai declarat Dragnea.

Întrebat dacă se gândeşte la omul de afaceri George Soros, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu eu mă gândesc la Soros, el se gândeşte la mine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.