Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, care executa o pedeaspă cu închisoarea de nouă ani, a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, care este definitivă. El a părăsit penitenciarul, luni după-amiază, fiind aşteptat de soţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Radu Mazăre a ieşit din penitenciar şi a fost aşteptat de soţia sa. El a declarat jurnaliştilor că nu mai este interesat de viaţa publică.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Nu mai mă interesează sub nicio formă viaţa publică. Nu mă mai întrebaţi ce a fost, nu mă mai întrebaţi ce voi face pentru că nu mă mai interesează. Asta a fost ”, a afirmat Radu Mazăre.
 
Întrebat dacă este pregătit să fie tată, având în vedere că soţia sa este însărcinată, fostul primar al Constanţei a răspuns: ”Asta da şi mă bucur în primul rând pentru soţia mea care a fost lângă mine”. 
 
FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin
 
El a mai fost întrebat ce doreşte să facă în continuare sau cum a fost în penitenciar.
 
”Dacă nu mă mai interesează viaţa publică, de ce vă mai interesează pe domniile voastre treburile astea...”, a mai afirmat Mazăre. 
 
El a mai fost întrebat dacă s-a speriat în închisoare. 
 
”Nu m-a speriat nimic, dar este suficient. Oamenii au o perioadă în viaţă, pe urmă se apucă să facă altceva”, a declarat Radu Mazăre, care apoi s-a urcat în maşina condusă de soţia sa.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Tribunalul Ilfov a decis, luni, să admită contestaţia lui Radu Mazăre, la decizia Judecătoriei Sectorului 4 prin care îi fusese respinsă cererea de eliberare condiţionată. 
 
”În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestaţia formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan, împotriva sentinţei penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desfiinţează sentinţa penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ştefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunţată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, se arată în minuta instanţei. 
 
Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.
 
Judecătoria Sectorului 4 a respins, în 17 aprilie, cererea lui Mazăre de a fi pus în libertate, iar în 18 aprilie a fost înregistrată contestaţia fostului edil.
 
Radu Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.
 
În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.
 
În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie.
 
În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.