Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după mai mult de şase ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
E a vorbit despre "campania de hărţuire" cu care s-a obişnuit.
"În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba", a declarat Kovesi.
 
Ea a spus că este într-o procedură internaţională din care a ieşit prima.
"Probabil că disperarea unora că voi ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi, din acest motiv, eu nu mai am voie să vorbesc", a susţinut fosta şefă DNA.
"Am  o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror, niciodată nu am fost cercetată discuplinar. În mod cu totul ciudat, într-un an de zile, am reuşit să am patru acţiuni discilinare, să fiu cercetată în peste 40  de acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, să fie peste 18 dosare în care sunt implicată şi toate aceste lcururi seî ntâmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura care sunt supusă acestor hărţuiri, sunt şi alţi procurori din DNA care au astfel de acţiuni", a declarat Kovesi.
Întrebată dacă este un război între ea şi procurorul Adina Florea, de la Secţia de investigare a magistraşilor, Koves a replicat: "Nu este niciun război. Eu îmi fac apărările. Aşa cum, după un an şi şase luni sau un an şi opt luni, am dovedi că  abaterile disciplnare care au fost reţinute în sarcina mea au fost simple fabulaţii şi nu am comis nicio încălcare a codului deomtologic şi nicio înclcare a unei discpoziii legale, sunt convinsă că toate acuzaţiile care se fac cu privire la persoana ma, în timp, se vor dovedi că sunt nereale".
Ea a reluat afirmaţiile conform cărora este evident că tot ce se întâmplă în ultima perioadă de timp are legătură cu candidatura sa la postul de procuror-şef european.
"Atacurile în mod repetat, campaniile care se fac, zeci de ştiri false. Probabil deranjez pe cineva prin faptul că dorec să ocup o funcţie într-o instituţie europeană., pe cei care nu-şi doresc acest lucru, pe cei care sunt disperaţi că procurorii şi-au făcut treaba, că judecătorii şi-au făcut treaba, deci, toti cei care vor să fure lnişti în această ţară şi vor ca procurorii să stea la birou şi dacă se poate să inbestigheze fapte mărunte, să nu mai investigheze fapte de corupţie, să nu mai recupereze prejudicii. Vorbesc despre toţi cei care încearcă să limiteze acţiunile justiţiei, despre toţi cei care încearcă să modifice instrumntele pe care procurorii le au pentru a investiga astfel de fapte şi vorbesc despre cei care atacă justiia în mod nedrept în ultima perioadă", a conchis ea..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.