Procurorii DNA fac, miercuri, 28 de percheziţii în judeţele Vaslui, Galaţi şi Bacău, într-un dosar care vizează fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat. Una dintre percheziţii este la sediul unei instituţii publice, surse juridice precizând că este vorba despre sediul RAR Vaslui. Anchetatorii verifică mai multe staţii ITP din cele trei judeţe, unde se obţinea inspecţia tehnică pentru maşini cu probleme sau care nici nu se prezentau la verificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Surse judiciare au precizat că este vorba despre obţinerea ilegală a inspecţiei ITP pentru maşini cu probleme tehnice sau care nu erau prezentate deloc la inspecţie. 

Sunt vizate mai multe staţii ITP private din Vaslui, Bacău şi Galaţi, dosarul vizând fapte de corupţie săvârşite cu sprijinul unor funcţionari ai RAR Vaslui. 

Dosarul a fost constituit după sesizarea DGA Vaslui. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada  2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Surse juridice au precizat că nstituţia vizată este RAR Vaslui.

DNA a precizat că procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R - Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.

 

      

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.