Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu şi a lui Radu Judele. Şedinţa este programată la ora 12.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu, a declarat, la finalul şedinţei de judecată de joi de la Curtea de Apel Iaşi, că încă mai caută probele procurorilor în acest dosar, considerând că "în acuzaţiile formulate nu există aceste probatorii".

"Urmează ca acest complet al Curţii de Apel să delibereze, iar în cursul zilei de mâine să finalizeze o soluţie. Sigur că poate fi o soluţie de punere în libertate a domnului Buzatu sau poate fi o soluţie de menţinere a acestuia în stare de arest sau într-o altă formă. Indiferent care va fi soluţia, ea nu va semnifica în vreun fel că, dacă va fi pus în libertate este nevinovat sau dacă va fi menţinut în stare de arest că este vinovat. Practic, la acest moment se tranşează exclusiv problema dacă e necesară menţinerea în arest preventiv a domnului Buzatu pentru bună desfăşurare a urmăririi penale. Am încercat să conving instanţa de judecată că domnul Buzatu a ajuns la o vârstă şi are o pregătire profesională care îi permite să inteleagă care sunt riscurile unei proceduri judiciare. Referitor la probele din dosar, eu încă le mai caut. Cred în continuare că în acuzaţiile care au fost formulate nu există aceste probatorii”, a declarat avocatul Daniel Atasiei.

La rândul său, avocatul Liviu Bran, apărătorul lui Radu Judele, a afirmat că a cerut instanţei fie punerea clientului său în libertate, fie emiterea unei măsuri mai blânde, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Stabileşte termen de pronunţare la data de 29.09.2023, când soluţia va fi pusă la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia pronunţată, joi de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Şedinţa de judecatăm este programată la ora 12.00.

În dosar sunt vizaţi atât Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită, cât şi expertul Radu Judele, acuzat de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.