Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abţinere. Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat că PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea, iar adoptarea propuneri legislative de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este „un atac frontal la Justiţia din România”, deoarece partidele toxice din Parlament doar au mimat desfiinţarea SIIJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul comisiei juridice, cu amendamentele admise şi respinse, la proiectul de lege poate fi consultat AICI

UPDATE „PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea. Ce s-a întâmplat astăzi, în Camera Deputaţilor, este un atac frontal la Justiţia din România. Partidele toxice din Parlamentul României au forţat un vot în Camera Deputaţilor prin care mimează desfiinţarea SIIJ. În realitate, PSD, PNL şi UDMR au votat o reînfiinţare pe steroizi a acestei Secţii Speciale. Mesajul acestor partide este clar: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Aşa că DNA pierde din atribuţii şi, în acelaşi timp, se creează o nouă bâtă cu care politicienii să controleze magistraţii incomozi. Nu au avut răbdare să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia. Pentru că aceşti politicieni ştiu foarte bine că ceea ce au votat este contrar principiilor europene. DNA nu va mai putea ancheta procurori şi judecători pentru fapte de corupţie. Şi nici pe judecătorii Curţii Constituţionale şi pe magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

El a adăugat că „procurorii din noua „super-secţie specială” vor fi numiţi de plenul CSM, nu de Secţia de Procurori”.
 
„Este evidentă încercarea de "alba-neagra" politică, adică prezentarea drept desfiinţare, a ceea ce este, evident, o sporire a subjugării politice a magistraţilor. PSD, PNL şi UDMR îşi imaginează că românii vor înghiţi fraiereala. Cu USR la guvernare şi cu un ministru responsabil, mă refer la colegul meu Stelian Ion care a propus desfiinţarea REALĂ a SIIJ, jocul nu le-a mers. Acum, probabil, Klaus Iohannis este fericit. Planul care a început cu demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA se apropie de final. Iohannis devine groparul justiţiei din România. Deşi Camera Deputaţilor nu este cameră decizională - şi proiectul merge mai departe la Senat - intenţia partidelor toxice este evidentă. USR va vota împotrivă, aşa cum a făcut-o şi azi, şi va continua lupta împotriva acestui proiect”, a mai spus deputatul USR.

ŞTIREA INIŢIALĂ Deputatul neafiliat Constantin Şovăială, membru al partidului Forţa Dreptei, a explicat, ulterior că „este o falsă Grupul deputaţilor independenţi din Forţa Dreptei au votat împotriva acestui proiect de lege pentru că această desfiinţare a SIIJ, praf în ochi pentru cei care au susţinut independenţa justiţiei. Fac apel la Preşedintele României să nu promulge legea să o trimită îanpoi în parlament”.

La rândul său Dan Barna a anunţat că USR a votat împotriva acestui proiect. 

„Nu sunt foarte multe lucruri de spus după votul de astăzi. Astăzi de la acest microfon a vorbit fantoma lui Liviu Dragnea hăhăind de bătaia de joc pe care le-aţi arătat-o românilor. USR a votat împotrivă”, a afirmat Barna. 

Proiectul de lege al Guvernului se află în procedură de urgenţă în Parlament, iar Senatul este for decizional pe propunerea legislativă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.