Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns, miercuri, la Parchetul General, unde a fost citat într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu. El a plecat după scurt timp, spunând că nu a dat nicio declaraţie şi că a cerut dosarul pentru a-l studia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Călin Popescu Tăriceanu a ieşit din sediul Parchetului General după scurt timp, reiterând afirmaţiile făcute despre o "confuzie" a procurorilor şi spunând că nu a făcut declaraţii.

"Astăzi nu am dat nicio declaraţie, am cerut dosarul pentru studiu şi după ce voi studia dosarul vă voi putea spune mai multe. Nu am nicio emoţie pentru că aici cred că sunt anumite confuzii pe care le face procuratura în legătură cu funcţionarea Senatului şi cu atribuţiile preşedintelui", a spus Tăriceanu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Liderul ALDE a ajuns la Parchetul General cu puţin înainte de ora 16.30 şi a refuzat să facă declaraţii presei.

Anterior, la Parlament, el a afirmat că este vorba despre o confuzie sau de o necunoaştere a prevederilor legale, menţionând că nu preşedintele Senatului decide dacă un senator îşi pierde această calitate, ci Plenul.

“Din ceea ce a apărut în presă, pentru că practica scurgerii informaţiilor către presă este una obişnuită a parchetului din România, am aflat că sunt acuzat de abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator ceea ce doresc să subliniez este că nu preşedintele Senatului, care are un rol mai degrabă de reprezentare şi nu are funcţiie executive, nu preşedintele Senatului este cel care decide dacă un senator îşi păstrează calitatea de membru al Senatului sau şi-o pierde, acest lucru se face în urma unei proceduri  pe care am îndeplinit-o în mod riguros pe baza regulamentului Senatului, iar decizia se ia de către plenul Senatului cu majoritatea membrilor săi”, a declarat, miercuri, Tăriceanu, la Parlament. 

El crede că este vorba de confuzie sau de o necunoaştere a prevederilor legale de către procurori.

“Până nu voi vedea dosarul mai multe detalii nu pot să vă dau. Bănuiesc că aceasta este speţa şi cred că aici este vorba de o confuzie, dacă nu chiar mai mult, de o necunoaştere a prevederilor legale de către cei de la Parchet. (...) Merg la Parchet, am tot interesul să colaborez cu justiţia pentru lămurirea acestor chestiuni”, a mai precizat liderul ALDE.

În 22 ianuarie, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a primit o înştiinţare de la Parchetul General că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate.

Dosarul vizează perioada în care a fost preşedinte al Senatului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.