Uliana Ochinciuc este audiată miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concubina lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, a fost citată de procurori să se prezinte miercuri la PICCJ pentru a da declaraţii în calitate de martor.

Anchetatorii au la dosar mesaje între Uliana Ochinciuc şi Dan Condrea trimise cu câteva minute înainte de accidentul patronului Hexi Pharma. În mesaje, Uliana Ochinciuc  îl întreba pe Dan Condrea ce face şi îl atenţiona să aibă grijă, “să nu facă o prostie”. Dan Condrea i-a răspuns” “Meditez”.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Autoturismul implicat în accident a făcut mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 drumuri în intervalul orar 17.31 – 18.38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca, au stabilit procurorii Parchetului instnaţei supreme, după ce au analizat imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere stradală din Buftea.

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.  

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, spune că, în dosarul morţii lui Dan Condrea nu poate fi vorba despre un omor, existând suspiciunea sinuciderii, având în vedere că patronul Hexi Pharma a circulat de mai multe ori în acea zonă înainte de accident.

"Nu este vorba de niciun omor, există o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probaţiunii, după circumstanţele în care s-au întâmplat lucrurile, modul în care a circulat persoana respectivă pe şosea, de mai multe ori, în zona aceea", a declarat marţi  Augustin Lazăr.

Procurorul general a mai spus că în dosarul dezinfectanţilor diluaţi se lucrează pentru identificarea părţilor vătămate, fiind vorba despre "sute de persoane". De asemenea, au fost identificaţi toţi directorii de spitale care au achiziţionat biocidele şi urmează să fie audiaţi ca să comunice dacă unităţile sanitare se constituie părţi civile.

Cu privire la faptul că Dan Condrea a reuşit să transfere sume importante de bani către partenera sa Uliana Ochinciuc şi fratele acesteia Radu Ochinciuc chiar şi după ce a început ancheta deschisă la Parchetul instanţei supreme, Augustin Lazăr a spus că procurorul nu a greşit atunci când nu a dispus măsuri de sechestru asigurător.  

În cazul Hexi Pharma a fost deschis un dosar penal şi la DNA, ancheta având în vedere modul în care s-au transferat sume importante de bani din firma Hexi Pharma, o parte chiar cu câteva zile înainte de moartea lui Dan Condrea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.