Suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner ”au plănuit din timp săvârşirea faptelor”, s-au deplasat dintr-un judeţ în altul şi au intrat noaptea în imobil, purtând cagule şi mănuşi, arată procurorii sibieni în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a suspecţilor. În plus, aceştia s-au înarmat cu un pistol şi au avut asupra lor o funie. Au plecat pe jos din imobil, cunoscând unde sunt camere de luat vederi, ceea ce arată o ”pregătire infracţională temeinică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii sibieni arată, în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, că ”fapta pentru care se efectuează urmărirea penală a fost săvârşită de către trei persoane care au plănuit din timp săvârşirea faptelor, s-au deplasat dintr-un alt judeţ cu un autoturism aparţinând altei persoane şi au pătruns iniţial într-un imobil părăsit situat vis a vis de imobilul victimei de unde au supravegheat locuinţa victimei mai multe nopţi înainte de acţiona”.

”Pătrunderea a fost făcută pe timp de noapte de către cei trei inculpaţi care au purtat cagule şi mănuşi pentru a nu fi identificaţi  şi a nu lăsa urme. După pătrunderea în curte, inculpaţii au dezactivat iluminarea parţilă a curţii pentru a nu fi observaţi. Mai mult, aceştia s-au înarmat cu un pistol cu care au ameninţat victimele şi au avut asupra lor o funie pentru imobilizarea victimei Kreiner Adrian prin legarea acesteia de mâini şi de picioare la spate, în poziţia barcă. De asemenea, cei trei inculpaţi au exercitat acte de violenţă extremă asupra victimei pe care au asfixiat-o şi au lovit-o în mod repetat”, se mai arată în rechizitoriu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Procurorii arată că inculpaţii au sustras bunuri de valoare considerabilă (peste 200.000 euro) uşor valoricabile, respectiv 16 ceasuri, ”după care au părăsit imobilul victimei şi au urmat pe jos un traseu prestabilit, ştiind unde se află camerele de supraveghere din zonă, aspect ce denotă o pregătire infracţională temeinică şi o periculozitate deosebită a inculpaţilor”.

”Inculpaţii au acţionat conform unui plan bine stabilit şi există date că aceştia ar fi părăsit ţara în scurt timp  de la comiterea faptelor”, se mai arată în documentul citat.

Procurorii atrag atenţia că ”natura faptelor omor calificat şi tâlhărie calificată şi modalitatea concretă de comitere, care a fost descrisă anterior, coroborate cu antecedentele penale ale inculpaţilor şi cu faptul că aceştia se sustrag urmăririi penale, constituie elemente suficient pentru contrabalansarea lipsirii inculpaţilor de atributul libertăţii fizice depline, iar probele existene la dosar sunt suficiente pentru a elimina riscul unei decizii arbitrare în cauză”.

Procurorii apreciază că cei trei bărbaţi ”prezintă o evidentă atitudine antisocială, un grad ridicat de periculozitate, precum şi o totală desconsiderare a relaţiilor sociale a căror protejare se urmăreşte prin incriminarea infracţiunii de omor, putându-se aprecia că, în viitor, comportamentul acestora se va menţine pe un traseu cu valenţe sociale negative”.

”De asemenea, trebuie avut în vedere că cercetarea inculpaţilor într-o altă stare decât cea a arestului preventiv este de natură să inducă o rezonanţă socială negativă în rândul opiniei publice, fiind necesar ca în astfel de situaţii organele judiciare să procedeze la luarea unor măsuri prompte şi eficiente, pentru a se putea reda încrederea în siguranţa colectivă”, au mai transmis procurorii.

Magistraţii Tribunalului Sibiu au admis propunerea de arestare preventivă, cei trei suspecţi fiind daţi în urmărire internaţională.

Doi dintre ei au fost prinşi – unul în Irlanda de Nord şi altul în Scoţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.