Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că, în foarte scurt timp, Laura Codruţa Kovesi va prelua funcţia de procuror-şef european, după ce tot mai multe state au anunţat că o susţin. ”Am încredere că şi Ministerul de Externe al României se va răzgândi şi va susţine candidatura doamnei Kovesi pentru acest post”, a transmis Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În foarte scurt timp, Laura Codruţa Kovesi va prelua funcţia de procuror-şef european. Negocierile purtate de preşedintele României la Consiliul European, cât şi întâlnirile dintre reprezentanţii PNL cu partenerii noştri din Parlamentul European dau rezultate. Tot mai multe state susţin candidatul român la această funcţie înaltă la nivel european. PNL s-a angajat să poarte negocieri şi să convingă cât mai mulţi membri ai Consiliul Uniunii Europene pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de prim-procuror european”, a scris, luni, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta speră că şi Ministerul Afacerilolr Externe va susţine candidatura procurorului român.

”Am încredere că şi Ministerul de Externe al României se va răzgândi şi va susţine candidatura doamnei Kovesi pentru acest post”, a mai scris Turcan.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European, potrivit unui anunţ de vineri al Administraţiei Prezidenţiale.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că procesul de desemnare a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European a fost "blocat politic”, iar dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat aceasta ar fi deja în funcţie. Cioloş susţine că doar "competenţa" lui Kovesi ”o va duce acolo, când o va aduce", pentru că fiecare candidatură a fost "pe cont propriu”.

Premierul Boiko Borisov va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, deşi Bulgaria s-a opus iniţial numirii acesteia în fruntea instituţiei europene, a informat, duminică, novinite.com, citând serviciul de presă al Guvernului de la Sofia.

Guvernul României nu susţine candidatura lui Kovesi, iar premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Ploieşti, că nu-şi va reconsidera poziţia.

”Atâta timp cât cerem tuturor să-şi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean”, a spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.