Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că legislaţia are nevoie de o revizuire şi o actualizare şi a adăugat că sistemul normativ trebuie bine pus la punct, întrucât sunt legi din anii '90 care au mai multe modificări decât cele iniţiale, precizând că există ”o lege iniţială cu anumită filosofie, modificată cu altă perspectivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi avem o legislaţie foarte bogată. Şi în acelaşi timp se impune ca într-o colaborare cu Consiliul legislativ să se procedeze la o evaluare a întregii legislaţii. Este absolut necesar. Legi care sunt din '95, din '91 au mai multe modificări decât alea iniţiale. Legiuitorul, când aduce o modificare legii, trebuie să o integreze voinţei orginale a legiuitorului, de multe ori aceste voinţe nu se mai întâlnesc, nu se mai corelează şi avem o lege iniţială cu anumită filosofie, modificată cu altă perspectivă", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei, la prima dezbatere publică privind modificarea dispoziţiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu.

El a subliniat că întreaga legislaţie trebuie revizuită şi actualizată.

"Dacă ai sistemul judiciar pus la punct, dar nu ai sistemul normativ pus la punct, e ca şi când te-ai duce la luptă, dar nu ai instrumentele adecvate", a precizat Toader.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.