Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţiile lui Miron Mitrea la deciziile prin care Judecătoria Medgidia i-a respins cererile de eliberare condiţionată, dar a amânat pronunţarea pentru joi, hotărârea urmând să fie definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miron Mitrea s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Constanţa, instanţă care a judecat contestaţiile sale la hotărârile luate de Judecătoria Medgidia prin care i-au fost respinse cererile de eliberare condiţionată.

Apărătorul lui Miron Mitrea, Adrian Midişan, a spus, în faţa instanţei, că sunt îndeplinite criteriile pentru eliberarea condiţionată a clientului său, întrucât Mitrea a avut un comportament corespunzător în perioada de detenţie, nu a avut relaţii conflictuale cu alţi deţinuţi, a participat la activităţi educaţionale şi sportive, a muncit, primind şi mai multe recompense din partea penitenciarului.

Procurorul DNA prezent la şedinţă a cerut respingerea contestaţiilor, spunând că Miron Mitrea nu îndeplineşte fracţia de două treimi din pedeapsă dacă nu i se iau în considerare cele trei cărţi scrise în penitenciar.

"Nu se poate aprecia că acestea ajung la standardele unei lucrări ştiinţifice şi scopul redactării lor a fost de a ajunge mai uşor la eliberarea condiţionată", a declarat procurorul DNA în faţa instanţei.

Miron Mitrea a afirmat, la şedinţa de judecată, că a muncit din momentul în care a ajuns în penitenciar şi că cele trei cărţi ale sale pot fi citite de oricine deoarece se găsesc în librării.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru 17 martie, decizia urmând să fie definitivă.

La final, avocatul Adrian Midişan a declarat jurnaliştilor că Miron Mitrea îndeplineşte criteriile pentru a fi eliberat condiţionat.

"Cererile noastre au fost ascultate de doamna judecător. Ca de obicei, reprezentantul DNA s-a opus. Sperăm ca noi să avem câştig de cauză şi domnul Mitrea să fie eliberat condiţionat. Domnul Mitrea a efectuat un an din pedeapsă la data de 12 februarie 2016. Şi a fost îndeplinită şi fracţia de două treimi din pedeapsă prin scrierea cărţilor şi pentru că a muncit, având un câştig de 139 de zile", a spus apărătorul lui Miron Mitrea.

Mitrea a solicitat Judecătoriei Medgidia, în 10 februarie şi 29 februarie, eliberarea condiţionată, cererile sale fiind respinse de magistraţi. El a contestat hotărârile la Tribunalul Constanţa.

Miron Mitrea a fost condamnat, în 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare şi plata sumei de 327.000 de lei, pentru luare de mită. În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcţii la casa mamei sale din Voluntari.

Miron Mitrea îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Poarta Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.