Trei medici, o asistentă medicală şi un intermediar au fost reţinuţi în urma percheziţiilor făcute, în judeţele Neamţ şi Iaşi, în dosarul de fals şi corupţie legat de obţinerea de certificate de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse judiciare, în dosarul deschis în judeţul Neamţ au fost reţinuţi trei medici, o asistentă şi un intermediar.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 25 de percheziţii în judeţele Neamţ şi Iaşi, într-un dosar în care mai mulţi medici de familie şi asistenţi sunt suspectaţi că au luat mită pentru eliberarea de certificate de vaccinare. Zeci de persoane din judeţul Neamţ au obţinut documentul fără să se vaccineze, unele dintre ele chiar fără să se fi prezentat la cabinet. Persoanele dădeau între 100 şi 250 de euro.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Potrivit DGA, percheziţii au avut loc la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice. 

”Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, a arătat DGA.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. 

Surse judiciare precizau că este vorba, între altele, despre cabinete medicale ale unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, din judeţul Neamţ, şi din comuna Ciohoreni din judeţul Iaşi. 

De asemenea, este vizată activitatea a două centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamţ care în prezent nu mai funcţionează.  

Oamenii legii suspectează că zeci de persoane din judeţul Neamţ au beneficiat de certificate de vaccinare, fără a se imuniza, iar în unele cazuri fără a trece pe la cabinetele medicale. Pentru obţinerea documentelor se plătea între 100 şi 250 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.