Judecătorii din Suceava au stabilit primul termen de judecată într-un proces peste un an şi jumătate. Este vorba despre un proces civil care vizează un copil ce a suferit o pareză după o injecţie. Motivaţia este lipsa de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit www.monitorulsv.ro, o familie din Gura Humorului a intentat proces civil după ce fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii care i-a fost administrată, în 2019, de către un medic pediatru.

Cazul a fost cercetat şi de către procurori, dar dosarul penal a fost clasat.

La finalul lunii iulie, familia a fost informată că primul termen a fost stabilit de magistraţii de la Judecătoria Suceava pentru 5 decembrie 2024.

Avocatul reclamanţilor, Cristi Rusu, a declarat publicaţiei citate că a verificat din nou data primului termen şi este vorba de 5 decembrie 2024, motivaţia fiind numărul foarte mare de dosare şi numărul mic de magistraţi.

”Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu.

În 2019, copilul, atunci în vârstă de un an şi trei luni, a fost dus de părinţi la cabinetul unui medic pediatru cu febră mare şi vărsături.

Pediatrul a decis administrarea unei injecţii cu metoclopramid, iar la aproximativ o oră părinţii au observat că băiatul nu mai mişcă piciorul drept.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.