O femeie a fost trimisă în judecată pentru delapidare de către procurorii suceveni după ce şi-ar fi însuşit din gestiunea unui punct de lucru al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Suceava, pe care îl conducea, 1,6 milioane de lei. Ea ar fi folosit în acest sens datele personale a 366 de oameni. Anchetatorii au reuşit să recupereze 455.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au trimis în judecată o femeie pentru delapidare -1.017 acte materiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată - 1.900 de acte materiale.
 
Procurorii au afirmat că, în luna mai 2005, femeia a preluat gestiunea unui punct de lucru al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din zona rurală a judeţului Suceava, iar în 28 decembrie 2010 i-a fost încheiat un contract individual de muncă, derulându-şi activitatea în temeiul acestuia în perioada 1 ianuarie 2011 - 7 august 2015. Ea avea acces la baza de date şi la datele personale ale clienţilor, activitatea sa infracţională fiind realizată prin folosirea datelor de indentificare a 366 de persoane.
 
“Astfel, în perioada 25.05.2006 - 07.08.2015, inculpata şi-a însuşit din gestiune şi folosit în interes personal, suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase, respectiv prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor, prin nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, prin retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut (din prejudiciul total de 1.617.751,23 lei s-a recuperat suma de 455.874,97lei)”, se arată în comunicat. 
 
Pentru diferenţa de bani, a fost instituit sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de femeie.
 
De asemenea, anchetatorii au identificat şi ridicat 1.887 de înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora.
  
"Se evidenţiază caracterul complex al cauzei generat de perioada extinsă în care a fost desfăşurată activitatea infracţională (25.05.2006 – 07.08.2015), numărul foarte mare al persoanelor audiate în cauză – 398, al actelor materiale – 1017, respectiv 1900, impunându-se verificarea şi analizarea fiecărui înscris ridicat, precum şi de valoarea ridicată a prejudiciului produs -1.617.751,23 lei. De menţionat este faptul că sesizarea organelor de urmărire penală a fost făcută de una din persoanele fizice păgubite, sesizare la care ulterior au mai fost alăturate şi alte plângeri, respectiv sesizări din oficiu”, se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 
 
Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Suceava este o organizaţie de caritate cu capital privat, nonguvernamentală, apolitică, de întrajutorare mutuală, utilitate publică şi protecţie socială a membrilor săi. Scopul C.AR.P. Suceava este ajutorarea membrilor săi prin asigurarea unor facilităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.