Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a publicat, miercuri, pe Twitter, un al treilea mesaj în care îşi susţine ancheta, despre care autorităţile de la Bucureşti afirmă ca este o înscenare. Noul mesaj al jurnalistului britanic a generat noi critici de la jurnalişti români, precum şi de la Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Heheheh, este adevărat! Pur şi simplu nu vă convine! AK-urile şi puştile cu lunetă sunt – err – militare, de vânzare. Noroc”, a scris Stuart Ramsay pe Twitter, în cel de-al treilea mesaj pe care l-a publicat pe reţeaua de socializare după izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România.

 

Comentând la mesajul publicat de Stuart Ramsay, Valentin-Alexandru Jucan l-a avertizat că va fi chemat în judecată.

”Cred că vei fi chemat în judecată. Noroc. Valentin Jucan, Secretar de Stat, Consiliul Naţional al Audiovizualului”, i-a scris membrul CNA jurnalistului britanic, la cel mai recent mesaj pe care l-a publicat pe Twitter.

 

În alte comentarii la noul mesaj publicat de Stuart Ramsay, jurnalistul britanic este criticat atât pentru faptul că îşi susţine materialul, cât şi pentru limbajul pe care l-a folosit pe Twitter.

Între comentariile critice şi, totodată, ironice, la adresa jurnalistului Sky News, se numără: ”Minţi din nou. Ai filmat arme de vânătoare, nu arme militare. Se pare că nu ştii care este diferenţa”, ”Acest tip de expresii sunt potrivite pentru o adolescent, nu pentru un jurnalist. Cred că ai un nivel de inteligenţă foarte scăzut” şi ”Dacă i-ai plăti mai bine, aceşti oameni ţi-ar «vinde» o bombă atomică. Întoarce-te şi filmează o altă investigaţie robustă”.

Jurnalistul Stuart Ramsay a mai fost criticat de jurnalişti din România şi după ce a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile sunt reale şi a negat că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

"Calmaţi-vă toată lumea! Povestea este adevărată. Nimeni nu a fost plătit. Nimeni nu a regizat. Armele erau reale. Au loc arestări. Guvernul este pus în dificultate", a scris jurnalistul, în cel de-al doilea mesaj.

Acelaşi tratament a avut şi postarea acestuia de luni în care le răspundea aparent celor care îi contestau veridicitatea materialului, spunând că râde pe seama lor şi vorbind despre "proştii care nu înţeleg jurnalismul".

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa lui s-au întâlnit cu "intermediarul" din reportajul Sky News despre presupuşii traficanţii români de arme în faţa hotelului în care au fost cazaţi, înainte de a realiza materialul despre vânzarea de armament.

DIICOT a făcut miercuri percheziţii şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de “actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive.

Szanto a spus că jurnaliştii de la Sky News au stricat imaginea României şi au dat o ştire care "a căzut ca o bombă peste toată Europa”, dintr-un material filmat în 31 iulie.

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

“Stuart Ramsay şi echipa sa au oferit un material solid privind vânzarea de arme în România, iar Sky News susţine în totalitate acest material”, a declarat, într-un mesaj transmis presei din România, directorul pentru Relaţii Publice al Sky News, Lucy Ellison.

Jurnalistul Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile sunt reale, neagă că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

Ramsay şi-a susţinut reportajul şi într-un mesaj publicat luni pe reţeaua de scializare, în care le răspundea aparent celor care îi contestau veridicitatea materialului, spunând că râde pe seama lor şi vorbind despre "proştii care nu înţeleg jurnalismul".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.