Stelian Ion i-a cerut ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu să respecte toţi paşii legali pentru avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), să ia în considerare observaţiile asociaţiilor de magistraţi şi să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Complicităţile dintre ministrul Predoiu şi o parte din CSM vor face mult rău justiţiei. Îi solicit ministrului Predoiu să parcurgă toţi paşii legali pentru avizarea proiectului de desfiinţare a SIIJ, să ţină cont de observaţiile asociaţiilor magistraţilor şi ale societăţii civile şi să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia. Să nu ne lăsăm păcăliţi: proiectul propus de Cătălin Predoiu nu desfiinţează SIIJ, ci reconstruieşte o Secţie specială la Parchetul general şi la parchetele de pe lângă curţile de apel, încălcând astfel opiniile şi recomandările MCV şi ale Comisiei de la Veneţia, pentru că nu redă DNA şi parchetelor specializate competenţele de a ancheta magistraţi. De aceea este nevoie de o o nouă analiză obiectivă a acestui proiect din partea Comisiei de la Veneţia, care a fost deja sesizată la solicitarea USR”, a scris Stelian Ion, marţi pe Facebook. 
 
Stelian Ion a adăugat că „graba cu care ministrul Justiţiei cere avizul CSM, fără a avea celelalte avize necesare, fără respectarea procedurii de transparenţă decizională şi într-un moment dificil pentru CSM, rămas fără conducere validată şi desfăşurându-şi activitate sub suspiciuni de nelegalitate, nu poate aduce nimic bun”.
 
„Din contră, este imaginea unei coterii. Protestul celor şapte membri CSM care semnalează lipsa avizelor legale şi termenele mult prea reduse pentru formularea unor observaţii pe marginea proiectului privind SIIJ trimis de Cătălin Predoiu întăreşte această impresie”, a completat fostul mininistru al Justiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.