Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, după ce Camera Deputaţilor a respins modificările la codurile penale, în calitate de for decizional, că, astfel, după mai bine de doi ani, ”produsul unei comisii odioase, care n-ar fi trebuit să existe niciodată, ajunge la gunoi”. Modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală sunt catalogate de ministru drept ”calamităţi juridice” care ”ne-ar fi transformat în paradisul infractorilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scurtă istorie:

- 4 iunie 2018: Parlamentul adoptă proiectul de modificare a Codului penal;

- 19 iunie 2018: Parlamentul adoptă proiectul de modificare a Codului de procedură penală;

Ambele – nişte calamităţi juridice, făcute după gustul şi interesul unor indivizi care, desi erau la putere, trăiau cu spaima că vor răspunde în faţa justiţiei pentru fărădelegile lor. Ne-au impus atunci aberaţia toxică a unor legi strâmbe, în folosul infractorului care trebuie protejat mai abitir decât victima. Ar fi trebuit denumite Codul Penalilor şi Codul pentru Protecţia Penalilor”, a scris, marţi, pe Facebook Stelian Ion.

Acesta a anunţat că, în 23 martie 2021, ”cele două legi care ne-ar fi transformat în paradisul infractorilor sunt respinse de Camera Deputaţilor, for decisional”.

”După mai bine de doi ani, produsul unei comisii odioase, care n-ar fi trebuit să existe niciodată, ajunge la gunoi. Astăzi am făcut cu adevărat dreptate”, a mai scris ministurl JUstiţiei.

Camera Deputaţilor a respins marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege care aduce modificări Codului penal şi un altul care schimbă Codul de procedură penală, ambele iniţiate de PSD în anul 2018 şi care au fost declarate neconstituţionale de către CCR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.