Bărbatul de origine afgană declarat indezirabil, marţi, de un complet de judecată al Curţii de Apel Bucureşti a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan, iar, după sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan, arată Serviciul Român de Informaţii (SRI) într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că N.R.N. a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Acesta a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan. După sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan, aceştia continuând să-şi exercite influenţa asupra solicitantului de azil din România”, scrie în comunicatul Serviciului Român de Informaţii.

Apatridul de orgine afgană Noor Rahman Niazi, alias Niazi Noorahman, a intrat ilegal în România în 2015 şi a cerut să primească aici statutul de refugiat. Structurile de informaţii au documentat activitatea lui şi au considerat că prezenţa sa în ţara noastră prezintă un risc pentru securitatea naţională, potrivit SRI.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, marţi, expulzarea cetăţeanului afgan, care are statutul de indezirabil pe o perioadă de 10 ani. 

"În cauză au rezultat indicii temeinice că cetăţeanul afgan a desfăşurat activităţi ce constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.