Soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a murit vineri. În 7 februarie, Curtea de Apel Bucureşti ar fi urmat să se pronunţe în dosarul Carpatica Asig, în care acesta fusese trimis în judecată în urmă cu aproape 6 ani. Numele său a revenit în atenţia publică recent, după ce ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu s-a antepronunţat în legătură cu sentinţa în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Într-adevăr, soţul meu a murit la ora 13.52”, a declarat Giorgiana Hosu pentru Libertatea, precizând că „a fost o boală de mult timp, dusă pe picioare până nu s-a mai putut duce pe picioare”.
Fiul său, Vlad Hosu, a scris pe Facebook: ”Nu am cerut niciodată ceva presei. Astăzi o voi face: solicit decenţă! Mulţumesc!”.

Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, un alt poliţist, Cătălin Marian Cataramă, şi patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

În 24 septembrie 2020, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Hosu pentru acuzaţiile trafic de influenţă şi dare de mită şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi pentru  instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti era aşteptată să se pronunţe în 7 februarie în acest dosar.

În 18 ianuarie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat la Europa FM că Dan Hosu a fost achitat, afirmaţia ministrului fiind făcută în contextul în care nu exista o soluţie definitivă a judecătorilor în acest caz.Ulterior, Predoiu şi-a cerut scuze public, justificând că avea informaţia ”din surse neoficiale” şi nu a verificat.

Acesta a reafirmat ”principiul independenţei justiţiei”, pe care susţine că l-a respectat în toată activitatea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.