Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat joi, în dosarul de şantaj, pe directorul Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani cu suspendare, în timp ce Antena şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare pedeapsă în dosarul privind şantajarea fostului administrator al firmei RCS&RDS Ioan Bendei a primit-o Sorin Alexandrescu, director general al societăţii Antena TV Group SA, pentru fapta de şantaj.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj. Instanţa a dispus contopirea acestei pedepse cu condamnarea din dosarul ICA şi a dispus ca acesta să execute în total 10 ani.

Camelia Voiculescu, asociat la societăţile Antena TV Group şi Intact Publishing, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la şantaj. În cazul fiicei lui Dan Voiculescu, instanţa a dispus suspendarea pedepsei.

Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, avocat suspendat, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Societatea Intact Publishing SRL, acuzată de şantaj, şi directorul general al societăţii, George Daniel Matiescu, judecat pentru complicitate la şantaj, au fost achitaţi. Şi societatea Antena 3 SA a fost achitată pentru şantaj.

În cazul societăţii Antena TV Group SA, acuzată de şantaj, instanţa a dispus o amendă penală de 350.000 de lei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată de inculpaţi şi de către procurorii DNA la instanţa supremă.

Dosarul privind şantajarea fostului administrator al RCS&RDS Ioan Bendei s-a judecat timp de doi ani şi jumătate la Curtea de Apel Bucureşti şi a avut 32 de termene de judecată.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, de George Daniel Matiescu şi de Şerban Pop.

Judecarea dosarului a început în 5 noiembrie 2013, iar în 11 februarie cauza a fost scoasă de pe rolul instanţei şi trimisă unui judecător de cameră preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul Cod de procedură penală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Actele de constrângere s-au exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Acest spot publicitar, a arătat DNA, a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 ma

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.