Curtea de Apel Alba-Iulia – Secţia Penală a respins, în decembrie, apelul formulat de o inculpată, la data faptelor inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu, împotriva sentinţei Tribunalului Sibiu - Secţia Penală, rămânând astfel definitivă condamnarea la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, anunţă luni Direcţia Generală Anticorupţie Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curtea de Apel Alba-Iulia – Secţia Penală a respins, în cursul lunii decembrie 2023, apelul formulat de o inculpată, la data faptelor inspector superior în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declaraţii Fiscale Persoane Fizice al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu, împotriva sentinţei Tribunalului Sibiu - Secţia Penală, rămânând astfel definitivă condamnarea la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale)”, se precizează în comunicatul DGA.

De asemenea, instanţa a dispus şi măsura de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 1.350 de lei reprezentând contravaloarea foloaselor necuvenite pretinse cu titlu de mită, precum şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ”în perioada mai-iunie 2022, funcţionarul public în cauză a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu privind punerea la dispoziţia contribuabililor a formularelor ce se impuneau a fi completate de aceştia, dar şi acordarea de îndrumări în scopul completării declaraţiilor de venituri şi înregistrarea acestor declaraţii, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare”.

”În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupţie. Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.G.P.R. – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu”, precizează comunicatul DGA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.