Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat că, în ultimii doi ani, de când conduce această instituţie, procurorii anticorupţie au pus sub sechestru bunuri de peste 400 milioane de euro şi numai anul trecut au fost recuperate 40 milioane de euro în cursul urmăririlor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crin Bologa a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că DNA poate pune sechestru pe bunuri şi se poate ocupa de recuperarea unor bunuri sau sume de bani. 

”Avem o putere pe care ne-o dă codul de procedură penală, în sensul că noi putem identifica bunurile, putem aplica sechestru asupra lor şi putem să ne ocupăm chiar de recuperarea unor bunuri sau sume de bani, în cursul urmăririi penale. Sume de bani care sunt deja gata recuperate. Mulţi dintre inculpaţii noştri, care doresc, de exemplu, acord de recunoaştere a vinovăţiei, plătesc prejudiciile stabilite sau sumele constatate ca obiect al infracţiunii, până să se ajungă la o sentinţă”, a precizat Bologa. 

Şeful DNA a declarat că numai anul trecut a fost recuperată suma de 40 milioane de euro care este comparativă cu bugetul instituţiei pe un an. 

”Anul trecut, în timpul urmăririi penale, din datele pe care mi le-au pus colegii la dispoziţie, numai în cursul urmăririi penale, DNA a recuperat 40 milioane de euro. Asta înseamnă bugetul nostru. Am recuperat această sumă numai din infracţiunile purtătoare de prejudicii, nu şi cele care au ca obiect infracţiuni de dare/luare de mită”, a declarat Bologa. 

Acesta a adăugat că în ultimii doi ani, de când conduce DNA, au fost puse sub sechestru bunuri de 400 milioane euro. 

”Am pus, numai în aceşti doi ani, sub sechestru, bunuri de peste 400 de milioane de euro, din dosare de trimitere în judecată. Avem pe rol acum dosare cu prejudicii de peste 1,7 miliarde de euro”, a mai afirmat şeful DNA.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.