Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, reţinută, joi, pentru luare de mită, fiind acuzată că ar fi primit de la studenţi bani, parfumuri şi bijuterii pentru a-i promova la examene, a fost arestată preventiv. Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Bihor, instanţa a admis, vineri, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicului Adriana Pirte, şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, care este acuzată de luare de mită.

Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă şi poate fi contestată, urmând ca o decizie finală să fie dată de Curtea de Apel Oradea.

Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, a fost reţinută joi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, profesorul universitar Adriana Pirte ar fi primit mită de la studenţi sume cuprinse între 50 şi 400 de euro dar şi diverse bunuri precum parfumuri sau bijuterii, în schimbul promovării la examene.  

”În exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai – septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 de euro precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ", precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în comunicatul citat.

În acelaşi caz este cercetată şi o altă femeie, cadru universitar în cadrul aceleiaşi facultăţi, însă în cazul acesteia procurorii nu au luat vreo măsură preventivă.

Procurorii bihoreni au desfăşurat, miercuri, percheziţii la locuinţele şi cabinetele celor două femei, medici şi cadre universitare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, fiind vizate posibile fapte de corupţie.

Acesta nu este primul caz de corupţie cu care se confruntă Facultatea de Medicină din Oradea, un alt cadru universitar fiind condamnat în 2015 tot pentru luare de mită. Profesorul universitar Constantin Romanul, prodecan la acea dată al facultăţii, a fost reţinut în 2014 după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la studenţi pentru a-i promova la examen. El a fost ulterior trimis în judecată şi condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.